Május harmadik hétvégéjén Fertőszentmiklóson jártunk. A szervező Airsound csapata idén ünnepli fennállásnak ötödik évfordulóját, Skyfield elnevezésű rendezvényük immár hagyományosan május végén kerül megrendezésre és az egyik legnagyobb technobulinak számít Nyugat-Magyarországon. A helyszín az 1997-ben megnyitott Meidl Airport.

Jó pár éve figyelemmel kísérjük a rendezvényt, hiszen évről évre olyan neves előadók érkeztek a reptéren kialakított sátorba, mint például Virgil Enzinger, Björn Torwellen, vagy éppen Sven Wittekind. Az idei év fő fellépőjében Luigi Madonna személyét tisztelhettük, akinek képsességeiről mi is meggyőzödhettünk már a B My Lake-en.

Fél 8-kor indultunk el vonattal Sopronból, Fertőszentmiklósra mintegy tizenöt perces kényelmes utazással lehet lejutni. A vasútállomásról taxi vitt el minket a rendezvény területére. Az 1500 ft-os tarifa elsőre kicsit soknak tűnhetett – lévén egy 3000-es településről van szó, ami 2008-ban nyerte el városi rangját – azonban mivel összeszedtünk gyorsan még négy embert az állomáson, így mindjárt 250 ft-ra csökkent a fejpénz.

A korai érkezést az indokolta, hogy aznap rendezték a (biszem baszom) Bajnkok Ligája döntőjét. A szervezők pedig mindent megtettek azért, hogy két legyet üthessünk egy csapásra. A döntőt kivetítőn  követhettük figyelemmel, a sört pedig féláron csapolták a mérkőzés ideje alatt. A kedvezményes ár pedig 200 (igen, annyi!) ft-ot jelentett, el lehet képzelni…:) Örömünk nem lehetett teljes. Igaz, hogy a Real kiegyenlített a 93. percben, ami újabb fél óra sörakciót jelentett, azonban időközben akkora felhőszakadás lett, hogy a kivetítő köré emelt fedett sátor teljesen beázott és a közvetítés is elment. Irtózatos mennyiségű csapadék hullt le több mint egy órán keresztül, a legszerencsétlenebb időpontban, éppen amikor a többség megindulna bulizni.

Ez sajnos némiképp rányomta a bélyegét a létszámra, de azért így is sokan összegyűltünk a Meidl Airport 4-es hangárjában. Az oldalt nyitott hangár egy az egyben a régi SYMA csarnok-beli Hyperspace-ek és Bónuszok hangulatát idézték. A szervezők káprázatos technikát vonultattak fel erre az estére, a Martin Audio hangja levitte a fejünket, robotlámpák és lézerek fokozták tovább a hatást.

Beszéljünk egy kicsit a zenéről is, ami összesen tizenkét órán keresztül szólt! Az Airsound csapat feje, AgeS kezdett, aki két héttel ezelőtt az R33-as bulinkon is bizonyított. Őt Miss Groove követte, aki tegnapelőtt Berlinben zenélt, Roberto Traista után egy igai „local hero” következett, vagyis Dandy! Hajnali 1 magasságában azok is megérkeztek, akiket addig elriasztott az eső, így Sikztah remekbe szabott szettje volt talán az, amikor igazán beindult a buli! Őt követte Luigi Madonna, aki ismét bebizonyította, hogy a nápolyi utánpótlás egyik legígéretesebb tagja, aki egyébként előző este az A38-on lépett fel.

Jay Lumen fitnessztechnoja remekül illeszkedett az este zenei ívéhez, nagyszerű szett volt, mindenkit megtáncoltatott. Go!Diva következett, egy hölgy Hollandiából, akiről korábban még nem hallottam. Néhány podcastjét azonban sikerült előzetesen megfülelni, zeneileg az ő munkássága állt hozzám legközelebb. Erre nem is cáfolt rá nagyon sokáig, azonban a szettje vége felé számomra teljesen érthetetlen módon átcsapott koncepció nélküli slágerparádézásba. Kár volt érte, addig tökéletes szettet hallhattunk! A bulit az Airsound csapatából Ages & Akos Veecs, végül Nils zárta, reggel 8 órakor lett vége a mókának!

A szervezés tökéletes volt. Kivetítőn nézhettünk a meccset, a technika lenyűgözött, hamburger és hot-dog várt, na meg 200 ft-os sört sem mostanában ittunk utoljára: )
Airsound, köszi! Reméljük még sok hasonló mulatságban lehet részünk!

Képek: partyzoo.hu