A System Rcordings égisze alatt debütált tegnap Kosmas Epsilon legújabb kiadványa a Karelia EP. A görög származású úriember legutóbbi nimbuszai a honfitársa Dio – “Mind fucker” /System Recordings/, előtte pedig Pete Mccarthey – „Maggie” /Dopamine Music/ című trackjére készített remixe. Most azonban egy teljesen eredeti produkcióval a „Kareila” Ep-vel villanyozza fel a kedélyeket.

Kosmas Epsilon - Karelia EP1

A címadó zene a „Karelia” izgalmasan tárja fel a tech house mélységeit, morajló basszusokkal, és dobelemekkel építkezik, majd a melódiák irányába fordul, fülbemászó dallamokkal, harmóniával tölti meg az atmoszférát. Egészen különleges hangulatot teremet. Kosmas most igazán megmutatja, hogy sokoldalú művész, még mindig vannak rejtett tartalékai, szépen lassan, de annál biztosabban bontakozik ki.

Az Ep másik gyöngyszeme a “Rise N Shine” egy masszív uptempo, tech house darab néhány kiemelkedő komponenssel: ütős dobelemekkel, gyilkos horgokkal szántja fel a táncparkettet, közben modulációkkal vezet az úton. Ezek a ritmikus elemek kiemelkedőek, és amikor a pajkos lead synth-ek is elszabadulnak, csak akkor indul be igazán. Úgy tűnik, mintha soha sem akarna véget érni, de annyira izgalmasan navigál, hogy a hallgató sem szándékozik letérni a kijelölt útról.

Megjelenés dátuma: 2014.06.03.
http://www.beatport.com/release/karelia-ep/1311657