Újabb izgalmas techno lemezzel színesedett a magyar zenei élet a Picknick Recordings oltalma alatt. Khristian K – Missio névre keresztelt EP-je május 30-án debütált a londoni kiadónál. A 4 tracket tartalmazó virtuális korong kicsit több mint 32 perces zenei csemegét kínál.

Az Ep első track-je az „Unexpected Development” még télen készült el, akkor tudatosult Krisztián számára, hogy már nem pusztán azért ül le zenét írni mert van hozzá kedve, hanem azért mert az idő folyamán egyfajta „termékké” vált, sorra érkeztek a track- és remix felkérések, és egyre nagyobb lett a nyomás. Krisztiánra inspirálóan hatott ez a felismerés, csakúgy mint a Radio Slave-féle okostechno. Így született meg a melódiával színesített visszafelé lépkedő „Unexpected Development”.

A kiadvány következő darabja az Amina a korai Minilogue-hangzásvilágot idézi meg, amikor még a hegedűt, mint élő hangszert használták fel a track-jeikben, gondoljunk csak a „Hitchiker Choice” című remekműre, vagy a „Small town beauty”-ra. Így született – hogy Krisztián szavaival éljek – az üveghanggal dallamot játszó Amina. Igen találó nevet kapott a track, ugyanis az amina egy szuahéli szó, a jelentése pedig hűség, megbízhatóság. Az EP-n egyébként ez a zene megtalálható Red Big Flower remixelésében is.

És végül az „Missio” utolsó darabja, és egyben gyöngyszeme a „Cuda” szám szerint a negyedik helyet foglalja el a kiadványon. Nevét a Plymouth Cuda-ról kapta ugyanis Krisztiánnak ez a kedvence az amerikai izomautók világából. A track története kicsit korábbra nyúlik vissza. Még tavaly ősszel a “Chevy Scene” megalkotása után gondolkodott el azon, hogy a jövőben is érdemes lenne ezt a vonalat – a dub techno, tech house keverékéből létrejött hibrid – továbbvinni. Nagyon komoly visszajelzések érkeztek a zenével kapcsolatban, és a táncparketten is megállta a helyét, így született meg aztán a „Charger”, és most a „Cuda”.

Az EP-nek már most nagy visszhangja van, és sorra érkeznek a pozitív fedback-ek, és az is mindent elmond, hogy Wigbert az utóbbi két hónapban egyetlen egy szettjéből sem hagyta ki a kiadványon szereplő zenéket. Khristian K a „Missio”-val debütált a Picknik Recordings-nál, viszont ezen a címkén a következő megjelenése a kiadó vinyl only labeljén fog érkezni.

http://www.beatport.com/release/missio/1306444