A Herman Ottó Emlékév egyik legfigyelemreméltóbb programja a Herman Ottó Fényfestés a Gellért-hegy szikláin. Nagyszabású művészi videóanimáció a nagy tudós életéről és munkásságáról. A Gellért-hegy egyik, a Rudas Fürdő feletti, kb. 100 méter széles es 40 méter magas sziklájára készülő, struktúrájának lehetőségeit kihasználó művészi animáció alkotója a nemzetközi hírű Kiégő Izzók csapata. A vetítés tartalma a nagy tudós életének és munkásságának bemutatása,valamint egy virtuális utazás a sziklákon keresztül azokba a világokba, amelyekkel Herman Ottó foglalkozott: út a rovarok közé, a víz alá és persze, az égbe, a madarakhoz. Az animációban felhasználjuk Herman Ottó saját, művészi színvonalú illusztrációit is. A fényfestés sötétedéstől hajnal 2-ig folyamatosan látható és az élőben hozzákevert kíserőhangot (zenét) egy ideiglenes FM csatornán, 91.4 MHz-en lehet majd hallani. A vetítés látható lesz a Duna pesti partjáról, az Erzsébet híd és a Szabadság híd közötti szakaszon, a hidakról, de akar távolabbról is, a Múzeumok Éjszakája közönségének útvonalába ékelődve.

REGISZTRÁCIÓ
Az egyik legjobb nézőpont az Erzsébet-híd pesti, déli hídfője, de a sziklavetítés különleges élményét az első háromszáz jelentkező számára még feledhetetlenebbé tesszük:
A Gróf Széchenyi hajó ezen az estén a Herman Ottó Emlékév jegyében 22.30-tól és éjféltől sétahajózásra indul a Parlament kikötőből. Az éjszakai hajókázás keretében a vízről, a legjobb nézőpontból tekinthető meg a Fényfestés.
Ha szeretnéd a legjobb helyről látni az eseményeket, regisztrálj és ott lehetsz az éjszakai sétahajónkon!
Nincs más dolgod, mint egy e-mail-t küldeni az info@hermanottoemlekev.hu címre neved, telefonszámod és a regisztrálni kívánt partnered hasonló adataival. Amennyiben az első háromszáz között regisztrálsz, biztosan ott lehetsz valamelyik utazáson!
A program ingyenes!