Újra itt a fesztiválszezon, a hajós partik, és a strandolós, napozós bulik ideje. Élvezzük a napfényt, a zenét, kellemesen hűsölős estéket és a jó társaságot. A barátaidon kívül azonban van pár nélkülözhetetlen dolog, amiket bűn lenne otthon hagyni. Mi most összegyűjtöttünk néhányat.

1. Praktikus táska – Legyen nem túl nagy, de mégis elég tágas ahhoz, hogy beleférjenek a legfontosabb cuccaid. Előnyös lehet ha hosszú vállpántja van, így magadra tudod akasztani, és kényelmesebben tudsz táncolni, ráadásul az „úristen, elveszítettem a táskám” problémakör biztosan elkerül.

2. Napszemüveg – „kiég a retinám ebben az erős fényben!” Ez nem túl jó érzés, pláne nem másnaposan. A napszemüveg viselése ráadásul kíméli a szemed a nap káros sugaraitól is.

3. Kényelmes ruha – Előre szögezzük le, egy fesztivál nem divatbemutató! Már azonnal felejtsd el a magassarkút, a miniruhát és a feltűnő ékszereket, helyette lapos szandál, sportcipő, kényelmes rövidnadrág, szellős, vékony felső ajánlott. A lényeg az extra kényelmes viselet. Egy vékony kardigánt azért nem árt ha viszel magaddal, soha sem tudni milyen hűvöset hoz az éjszaka, és a szúnyogok ellen is viselhető.

4. Szúnyogriasztó spray – Ha nem akarod rögtön a másnapot vakarózással tölteni, a csúnya piros pöttyökről meg már inkább ne is beszéljünk, akkor ez legyen az első ami a táskádba kerül.

5. Esőkabát – Mert volt már rá példa hogy egy fesztivált elmosott az eső rögtön a nulladik napon.

6. Naptej – Ha nem szeretnél pecsenye vörösen díszelegni, akkor feltétlen szükséged van naptejre, főleg ha egy délutáni hajós bulin vagy, egy fesztiválon meg aztán végkép nélkülözhetetlen, pláne ha van a közelben strandolási lehetőség is. A magasabb faktorszámút javasoljuk.

7. Zseblámpa – Első sorban ha sátor a lakhelyed pár napig. Persze tudjuk, hogy az okostelefonok alapalkalmazása a zseblámpa funkció, de egy elemlámpát mégiscsak fel tudsz akasztani a sátorban.

8. Telefon/Telefontöltő – Mert naponta azért illik életjelet adni magunkról az otthoniaknak, illetve praktikus lehet ha a tömegben elveszíted a társaidat, előbb utóbb valaki úgyis elolvassa az üzeneted. Jól jön akkor is ha épp a sátrad keresed és nincs közvilágítás. A telefontöltőd se felejtsd el magaddal vinni, kényelmetlen lehet ha nem tudod feltölteni az aksit. Egy pót akksi is jó megoldás lehet.

9. Matrac – Fontos hogy ki tudd pihenni magad minden nap, hiszen egy fesztivál hosszú és fárasztó, a program sűrű, valahogy bírni kell. Pihenés nélkül viszont esélyed sincs.

10. Hűtőtáska – Egy jó hideg sör, vagy fröccs az mindig jólesik az embernek kempingezés közben, akár a legnagyobb melegben, akár hajnalban egy tartalmas este után. Vannak jégaksis táskák is, de mint tudjuk azok nem túl hosszú életűek, így érdemes az eCool hűtőt használni, mivel áram és jégakku sem szükséges hozzá, elég a földbe leásni és már lehet is bepakolni a hűs italokat.

11. Fényképezőgép – Mert az emlékeket meg kell örökíteni. A géped lehetőleg víz, por, ütés és sárbiztos legyen.

12. Nedves törlőkendő – Mert mindig jól jön ha fel tudod frissíteni magad buli közben, vagy akár napközben is. Jobb komfortérzetet biztosít.

13. Víz/Vízpermet – Az ivóvíz alap a táskában! Vízpermetből pedig egy kis üveges bőven elég egy napra, így bármikor le tudod magad spriccelni egy kis hideg vízzel, és azonnal felfrissülsz.

14. Legyező – Milyen jó is az amikor a tömeg közepén állsz, nincs semmi levegő, de van nálad egy legyező, így nem kell otthagynod a kedvenc művészed/zenekarod előadását csak azért hogy levegőzhess kicsit, helyben megtudod oldani a problémát.

15. Szellős fejfedő – Szabadtéri rendezvényeken pillanatok alatt napszúrást lehet kapni. Egy díszes szalmakalap kiegészítheti a ruházatodat, de választhatsz mintás fejkendőt, vagy akár baseball sapkát is. A lényeg hogy árnyékba kerülj már amennyire lehet.

16. Gyógyszerek – C Vitamin, Algopirin, Kálcium, és Magnézium a legfontosabbak. Ha másnapos lennél, vagy egyéb okok miatt kicsit legyengülne a szervezeted.

17. Óvszer – Mert soha sem tudhatod mit hoz az éjszaka. Ritkán kell, de akkor nagyon.

18. Házipálinka – Ugyanis házipálinka nélkül nem kezdődhet el egyetlen buli sem, egy fesztivál meg aztán végképp! Különben is, úgy tartják hogy szúnyogriasztó.

19. KP/személyes iratok másolata – Mert KP-ra bármikor szükséged lehet, az iratok másolatát pedig nem gáz ha elhagyod, a lényeg hogy az eredeti biztonságban legyen.

20. Fesztivál belépőjegy – A legfontosabb dolog! Ha otthon hagyod buktad a bulit, vagy pluszköltségbe vered magad az újabb belépőjegy megvásárlásával.