A fesztiválszezon mindannyiunkat őrületbe kergető, és egyben legfontosabb kérdése: Melyik eseményt válasszam??? Mivel világszerte nagy a kínálat, így a Resident Advisor úgy döntött megkönnyíti a dilemmát, és leszűkíti a választékot. Ebben a felsorolásban július hónapra vonatkozóan megtalálod a legnívósabb eseményeket. Azért azt tegyük hozzá a listára felkerült fesztiválokkal, és sorrendjükkel mi is teljes mértékben egyetértünk. Íme a jövő havi kínálat legkiemelkedőbb eseményei:

10. Peacock Society 2014
Július 11. – Július 13.
Parc Floral De Paris
Párizs, Franciaország

A Peacock Society egy új fesztivál, amit idén szerveznek meg második alkalommal. A kétnapos rendezvény bámulatos művészeket sorakoztat fel, a line up-jában összehozza a dj és a live act produkciókat, például olyan előadók által mint Ron Morelli, Kerri Chandler, Darkside és Perc egy lenyűgöző környezetben, Párizs csodaszép botanikus kertjében a Parc Floral De Paris-ban. Más szóval nyár közepén egy egész hétvégén keresztül heverészhetsz, bulizhatsz festői környezetben, miközben Omar-S, Tale Of Us és 1-800 Dinosaur (AKA James Blake, Dan Foat and Airhead) gondoskodnak a megfelelő hanghatásokról. Kell ennél több?

https://www.facebook.com/events/532955070156660/

09. Outline 2014
Július 5.
Mnevnikovskaya Poima
Moszkva, Oroszország

Az Arma17 csapata partnerségre lépett a moszkvai Stereotactic ügynökséggel, és idén együtt hozzák el a ezt a zenei és művészeti fesztivált. Az esemény két napos lesz a Moszva folyón kialakított mesterséges szigeten. A rendezvény 2009-ben indult útjára, akkor egy történelmi poszt-ipari területen volt a helyszín összevonva a club stage-et egy kiállítással. Ezen a nyáron az Outline fesztivál a zenét és a művészetet egy sokkal magasabb szinten kívánja ötvözni hosszabb éjszakai és nappali programokkal. Ricardo Villalobos, Ben UFO és Nina Kraviz… csak néhány név a színes fellépőgárdából, de talán az egyik legérdekesebb az ECM live act lesz, vagyis Villalobos és Max Loderbauer avantgard live act produkciója.

https://www.facebook.com/events/1391536504463909/

08. Welcome to the Future 2014
Július 26.
Het Twiske
Amszterdam, Hollandia

A Welcome to the Future nem csupán Amszterdam legrégebbi fesztiválja, hanem a legzöldebb is. A Club Paradiso-ban kezdődött még 1993-ban, de kinőtte magát a fesztivál, így most már a Het Twiske parkszigeten rendezik meg. Hét helyszínen folynak az események, így nehéz kiemelni a legfontosabb neveket, de talán Loco Dice, Chris Liebing és Scuba már éppen elég ahhoz, hogy felcsillanjanak a szemek. A techno zene kedvelői egyenesen el lesznek kényeztetve, hiszen a fellépők névsorát többek között Planetary Assault Systems /live/, Function /live/, Rødhåd, Better Lost Than Stupid /Matthias Tanzmann, Davide Squillace és Martin Buttrich/, valamint Kölsch /live/ is szinesíti. Isten hozott Zeneföldön!

https://www.facebook.com/events/451469034964969/

07. Audioriver 2014
Július 25. – Július 27.
Plock
Plock, Lengyelország

Az meglehet hogy ha azt mondjuk „beach fesztivál” akkor nem igazán Lengyelország jut először eszünkbe, de az tuti hogy itt rendezik minden évben az egyik legkiemelkedőbb eseményt az Audioriver fesztivált. A fesztivál immáron 9 éves, és még mindig az eredeti helyszínén egy középkori városkában a Visztula folyó partján Plock-ban található. Az esemény védjegye, hogy mindig előszedi a nagyokat, idén Loco Dice, Erol Alkan, Booka Shade, John Digweed, Nina Kravitz és Maetrik is muzsikál a rendezvényen, Little Dragon és Trentemøller live show-val készül, valamint Special Request, Akkord és Kangding Ray is. Úgy érzem nagyon ott lennék!

https://www.facebook.com/events/566263056798145/

06. Lovebox 2014
Július 18. – Július 19.
Victoria Park
London, Egyesült Királyság

A Lovebox fesztivál idén három nap helyett kétnapos lesz, de a felállás nem kicsit megdöbbentő. Ez az az esemény ami minden évben egyszer összehozza a dj-ket és a live act produkciókat, ilyenkor mindenki az Egyesült Királyság fővárosában Londonban akar táncolni a legjobb house, techno, drum & bass és garage ütemekre. A házigazdák ebben az évben – beleérte a The Hydra, Soundcrash és a Crack Magazine & Krankbrother – a helyszínekre olyan nívós fellépőket hoznak el a teljesség igénye nélkül, mint Madlib, Joy Orbison, Bonobo, Mount Kimbie, Scuba, Visionquest, és a The Martinez Brothers. Ehhez nincs mit hozzáfűzni!

https://www.facebook.com/events/270873273079876/

05. Astropolis 2014
Július 3. – Július 7.
Various Venues
Brest, Franciaország

Idén ünnepli 20. születésnapját az Astropolis, ami Franciaország legidősebb fesztiválja. A 4 napos rendezvény helyszíne az ország észak-nyugati részén található tengerparti város Brest, ahol csodaszép panoráma és minőségi elektronikus hangzásvilág várja a vájtfülü közönséget. Az idei line up felhozatala is igen komoly: The Orb, Jeff Mills, LFO, Laurent Granier, Derrick May és Model 500 is szerepel a listán, valamint olyan kortárs újítók, mint Machinedrum vagy Pearson Sound. Több helyszínen lesznek programok, így szabadon eldöntheti mindenki hogy az erődben, a tengerparton vagy a kastélyban szeretné átmulatni ezt a néhány napot. A szervezők több mint 10.000 fős közönséget várnak Franciaországból, és más országokból is.

https://www.facebook.com/events/708287989217528/

04. Hideout 2014
Június 30. – Július 3.
Zrce Beach
Pag Island, Horvátország

A Hideout fesztivál 2010-ben látta meg a napvilágot egy igazi tengerparti Paradicsomban Pag szigetén. Zöld környezet, strand és az Adriai-tenger megfűszerezve minőségi elektronikával. Amit ígér 6 csodálatos nap medencében, hajón és titkos bulikon például olyan fellépők vezényletével mint, Tessela, Loco Dice, Running Back boss Gerd Janson, Âme, Tale Of Us, George Fitzgerald, vagy Robert Dietz. Summer feeling ON!

https://www.facebook.com/events/331600153647518/

03. Melt! 2014
Július 18. – Július 20.
Ferropolis
Leipzig, Németország

Németország egyik legszínesebb zenei fesztiválja a Melt! ahol évente több mint 20.000 mulatozó tölti meg a táncteret. A fellépők listája káprázatos! French Fries B2B L-Vis 1990, Dixon, Jeff Mills, Maya Jane Coles, Recondite Live, Guy Gerber, Akkord, Kölsch (live) | Monika Kruse, Timo Mass, Modeselektor B2B Patrick Pulsinger, Röyksopp & Robyn Do It Again 2014, Tiga b2b Seth Troxler, valamint Omar Souleyman és még sokan mások… csak hogy néhány fontosabb fellépőt kiemeljek a brutálkomoly line up-ból. Let’s Dance, and Listening quality music!

https://www.facebook.com/events/236812279816555/

02.The Garden Festival / SuncéBeat / Stop Making Sense 2014
Július 2. – Július 10. / Július 23. – Július 30. / Július 31. – Augusztus 3.
The Garden Tisno
Tisno, Horvátország

A Garden Tisno egy tökéletes zöld-környezet. Csendes öböl, kristálytiszta víz, dombok, levendulaillat. Az év bármely időszakában csodálatos miliő a pihenni vágyóknak. Éppen ezért rendkívül jó ötlet volt a három szervezőgárdától, hogy egy hónapba sűrített három kiemelkedő zenei rendezvényt a nyár közepén, így a zeneőrült partiarcok a fesztiválozást összeköthetik a nyaralással. Mindhárom eseménynek megvan a maga személyisége, így a résztvevőknek három teljesen különböző fesztiválélményben lehet részük.
A The Garden Fesztivál igazán rendkívüli, minden ami nyár, minden ami house, vagy techno… hajós, strandolós bulik olyan művészekkel, mint Levon Vincent, Ben UFO, Tim Sweeney, Craig Richards. 100% nyári felling a javából!
https://www.facebook.com/events/579178705495288/
A SuncéBeat fesztivál csodaszép naplementés estéket ajánl a dalmát tengerparton, a Barbarella teraszán. Több helyszínen hallgathatod a mélyebb house és soul zenéket például Kerri Chandler, Prosumer, vagy Gilles Peterson előadásában.
https://www.facebook.com/events/739959849352244/
És végül a Stop Making Sense július végétől augusztus elejéig egy meghittebb, ám annál vonzóbb 4 feledhetetlen napot ígér táncolással a napfényben, és a csillagok alatt többek között Nick Höppner, Gerd Janson, Mr. Tie vezényletében.
https://www.facebook.com/events/447198435423932/
Szerintünk érdemes egy hónapra kiköltözni!

01. Freerotation 2014
Július 11. – Július 13.
Baskerville Hall
Welsz, Egyesült Királyság

Nehéz pontosan meghatározni, hogy miért is ez a fesztivál került az első helyre a listában, de még azt is hogy egyáltalán miért is került fel, hiszen ez nem egy tipikusan nagy, többezres vagy több tízezres tömegeket megmozgató esemény, az átlag létszám kimerül 700 főben. De hála Istennek a méret nem minden, sokkal fontosabb maga a fesztivál kínálata. A Freerotation látványos, ám kissé abszurd helyszínen van a Baskerville Hall-ban /ez egy régi szálloda a welszi vidéken/. A szigeten ez az év zenei fesztiválja, és a résztvevők is a legjobbnak tartják a világon. Facebook eseményt azt nem találtunk, helyette viszont van egy csoport, ahol a meglehetősen beszédes fellépő lista is fellelhető. Hogy csak pár nevet említsek meg róla: Conforce (aka Versalife), Trade (feat. Surgeon and Blawan), Simon Shackleton, Ben Ufo, vagy Jane Fitz.
Ha családias megabulira vágysz, feledhetetlen zenei élményekkel, akkor ott a helyed!
https://www.facebook.com/groups/2392679692/

forrás: RA