Az argentin fenegyerek Dark Soul Project legújabb elektronikus albuma a „Dancing on the Moon” július 28-án jelenik meg a mexikói illetőségű Intemporal labelen. Az Uvo és Hugo Ibarra nevével fémjelzett cimkének ez lesz az első kiadványa.

A címadó track a „Dancing on the Moon” kellemes hangzásvilága azonnal holdtánc függővé tesz bárkit. Nehéz groove-ok, diszorientált dallamok, harmóniák. Folyamatosan épül az emócionális szál, mely a zongora színezete által válik teljessé. Ízes, energikus, ugyanakkor kissé melankólikus.

Az EP következő darabja a „Crazy Ogg Doctor” is dinamikus léptekkel halad előre, aztán hamarosan a lüktető bassline-ok csak úgy elpattognak. Közben hűvös, torzított vokál, és hullámzó szinti rétegek tűnnek elő. A basszus munka zseniális, bonyolult kompozíciókban épül a felszín alatt, míg a felső dallamok a korai Art of Trance/Platipus napokra emlékeztetnek. A végeredmény egy lüktető, elvont csilingelő hangokkal megőrjítő, magasztos szerzemény.

És végül, de nem utolsósorban a „The Man, the Fish and the Red Carpet” csendül fel. Már a címéből is sejteni lehet, nem mindennapi megőrülésnek lehetünk részesei. Igazi főidős, utaztatós muzsika ez… lüktető groove-ok, hipnotikus szinti dallamok, néhány jól elhelyezett electro-basszus és csak repülünk Dark Soul Project zeneiségének legmélyebb bugyraiban.

Összességében Dark Soul Project – DANCING ON THE MOON EP-je magas színvonalú indítása az Intemporal kiadónak. Kíváncsian várjuk a folytatást.

Megjelenés dátuma: 2014.július 28.