Nyugat-Magyarország egyre inkább fürdik a jobbnál jobb e-zenei buliban, ami idén végre kitörni látszik, és helyet követel magának a fővárosban is, hogy megmutassa, milyen is a nyugati flow. Ennek szellemében az Airsound csapata, összefogva az Infinity Sounddal és a Primate.hu-val augusztus 1-én szervezi meg a budapesti R33-ban az Analog Seduction 1.0-át, ahol a techno első évtizedeinek ikonjai, illetve a jelenkor nagyjai gyűlnek össze. Minderről a buli egyik főszervezőjével és fejével, AgeS-szel beszélgettünk.

Sopronban aligha kell titeket bemutatni, hiszen jó pár sikeres rendezvényen vagytok túl. Mesélnél az ottani bulijaitokról?

Először is köszi a lehetőséget! 🙂

A Sopron és környéki bulik mindig jók szoktak lenni, az ottani közönség is oda van az elektronikus zenei rendezvényekért, ahol simán ki tudnak alakulni több száz fős bulik. A magunk részéről mi mindig igyekeztünk több hazai tehetséget is felvonultatni a bulijainkon, és a jövőre is megvannak a tervek. Van pár rendezvényünk, az egyik ilyen például a Skyfield, ami évente egyszer kerül megrendezésre.

Miből jött az ötlet, hogy Budapestre is hozzatok egy bulit?

Régóta nagy álmom, hogy a fővárosban hozzunk létre egy bulit. Pár éve voltunk fent az első budapesti fellépésünkön, és akkor jött az ötlet, hogy szervezzünk egy saját rendezvényt. Persze ehhez fel kellett keresnünk pár embert, akik nagyon sokat segítettek nekünk ebben, és akiknek ezúton is nagyon hálásak vagyunk.

Hogyan áll össze az Analog Seduction koncepciója?

Az Analog Seduction 1.0 igazából a „múlt” és a jelen találkozását szeretné megmutatni, aminek báltermi részén olyan DJ-kkel találkozhatnak majd az ott lévők, mint Igor Do’Urden, Jay Cortez, és Sigee, akit mi ugye Fertődről ismerhettünk meg, a Graffity City-ből. Régóta nagy vágyam egy ilyen bulit összehozni. Mellettük még meghívtuk a fővárosi NVC csapatából Dr. Zoidberg-et, akivel Győrben ismerkedtünk meg a The Etiket-en. A végére pedig a három Airsound DJ került a line up-ba: Akos Veecs, Miss Groove és jómagam. A kerthelységben meg az Infinity Sounds 6. születésnapját ünnepeljük, ahol többek között Andras Badert és Andras Tothot is hallhatjuk.

Mondhatni, hogy a hazai techno első aranykorának legendás arcait hozzátok el újra a fővárosnak. Miért pont őket hívtátok?

Igor-t ugye Sopronból ismerjük, és az egész országban elismert a neve. Szinte mindenhol letette a névjegyét. Most is egy classic szettel készül, amire én is nagyon kíváncsi vagyok 🙂

Jay Cortez-t pedig szintén nem kell bemutatni, hiszen ő is több nagy rendezvényen ott volt és nagyon szerették (szeretik). Ezért is gondoltunk rá. A végén, de nem utolsó sorban pedig ott van Sigee, aki a Minimal Function sorozat, illetve a Shockwave alapító tagja. Fertődön már volt vele egy bulink, ami nagy sikerrel zárult, ezért is esett rá is a választás.

Mi alapján állítottátok össze a line up többi nevét? Hiszen rengeteg friss arc és éppen szárnyaló név is szerepel a felhozatalban.

Mivel az első bulink lesz, szerettük volna, ha budapesti DJ-ket is felvonultatunk, hiszen ők már több helyen is bemutatkoztak, és hagyták ott névjegyüket. Örülök, hogy a kinti részen az Infinity Sound szülinapot is ünnepelhetünk, hiszen ez mindenképen emeli majd az est fényét. Bent pedig a doktor bácsi (Zoidberg – a szerk.) biztosan felteszi reggel az i-re a pontot, ahogy megszokhattuk tőle!

Mik a további tervek?

Több magyar és külföldi feltörekvő tehetséggel jó viszonyt ápolunk. Szeretnénk kicsit összefogni ezt a közösséget és többüket is bemutatni. 🙂

Analog Seduction 1.0: https://www.facebook.com/events/521895511244688