Ma már pillanatok alatt bukkanhatunk a világhálón személyes ajánlásokra, illetve kritikákra, ha utazni készülünk. A tapasztaltabbak mind tudják, hol oszthatják meg kritikus hangvételű észrevételeiket, ha éppen kellemetlen élmény éri őket az étteremben vagy a szállodában. De néha akár még az éjszaka is okozhat kínos meglepetéseket. Összegyűjtöttünk néhány igen csak furcsa véleményt a Tripadvisorról, amivel Berlin vezető klubjait illették. Egészen elképesztő hozzászólásokra bukkantunk.

1. Berghain
Csak egy gyors megjegyzés a klub belső dekorációjáról: nem gondolom, hogy gigantikus méretű ánuszokat és az emberi százlábú pénisz változatát kellene nézegetnem.
Próbáltunk képeket készíteni a barátommal. Két másodperc sem telt el és máris ott termett egy biztonsági őr. Arra utasított bennünket, hogy töröljük ki a képet a telefonból és el kellett hagynunk a klub területét. Pedig már mindketten elmúltunk 18 évesek… Nem hinném, hogy ez lenne a megfelelő hozzáállás.

2. Berghain
Unalmas zene. darálós techno – én a funky house-t szeretem, sok vokállal. Jó hely, de semmi extra.

3. Berghain
Hardcore techno a nagyteremben. Reggel 4-ig maradtunk. Az emberek többsége még táncolni sem tud. 

4. Tresor
Ha egy szóban kellene öszsefoglalnom az éjszaka történéseit, akkor azt mondanám: furcsa. Ahogy kiszálltunk a taxiból, tucatnyi droggal kínáltak bennünket, majdnem kidobtak minket, mert fotóztunk, ez a klub tényleg egyedülálló élményeket kínál…

5. Tresor
13 eurót kellett fizetnünk csak azért, hogy betegyük a lábunkat erre a szemétdombra, hogy aztán ugyanazt az állandóan ismételgető ütemet kelljen hallgatnunk. Egy órát sem bírtunk maradni, aztán léptünk. Itt ittam a legrosszabb sört Berlinben. Bárcsak maradtunk volna még előtte tovább a székesegyházban. Ennek a bulinak ugyanis semmi hangulata nem volt.

6. Tresor
Csütörtökön, éjjel 2 körül érkeztünk – a zenét soha véget nem érő, gusztustalan zörejnek nevezném. Leszámítva a tokenrendszer furcsaságát (ha visszaviszed az üres üveget, 50 centet visszakapsz az árából) olcsó volt a pia. De mi még ki sem szálltunk a taxiból és máris droggal kínáltak és benn is azután érdeklődtek, kitől lehetne anyagot szerezni. Nem ajánlom senkinek a helyet, akik egyszerűen csak jól akarják érkezni magukat és táncolni egyet, ahelyett, hogy raverkedjenek. 

7. Watergate
Nincs dresscode, a line up teljesen átlagos, ahogy a hang és fény, nem igazán csajozásra alkalmas hely.

8. Berghain
Lányok! Be ne tegyétek ide a lábatokat! Tele van a hely furcsa, mosatlan és gusztustalan alakokkal.

9. Tresor
December 30-án jártam itt a barátommal. Szar a zene, nem ajánlom senkinek! A hely sem néz ki jól. Nagyon sötét és nagyon undorító. Mintha csak a Penge című film ihlette volna a klubot.

10. Tresor
Ha szeretnéd látni, milyen a szexuális célú emberkereskedelem, akkor a legjobb helyen jársz!

Forrás: http://www.djbroadcast.net/