Szeptember 8-án érkezik a Cocoon Recordings szokásos éves válogatás lemeze, a Cocoon Compilation. A limitált, 500 példányszámban kiadásra kerülő vinyls és CD válogatás minden évben, így idén is azt kívánja prezentálni, hol is tart zeneileg a kiadó a 2014-ben. Azt is megszokhattuk, hogy az ismertebb de a Cocoon kötelékéhez eddig nem- vagy csak rövid ideje tartozó és az ismeretlen tehetségek friss szerzeményei váltakozva kerülnek fel a darabra.

Idém sem lesz ez másképp, az első track rögtön a legújabb német deep-house üdvöske, Konstantin Sibold és Leif Müller kezei közül kerül ki és a Kolibri címet kapta.

A második track elkövetője Julian Perez, az Over The Rain című tétel pedig szintén a deepesebb és kicsit dub-os house vonalon mozog, zeneileg pedig a 3. track, Markus Fix és a Geischa című szerzemény sem tér el ettől.

A 4. darab már igazi különlegességet tartogat, amire melankólikus techno a két legendás alakja, Vince Watson és Aril Brikha neve a garancia, a VA2 című trackből mindkettejük zeneisége visszatükröződik.

Az „E” oldal a Cocoonnál néhány hete debütáló brit technoproducer Alan Fitzpatrcik és a For Fear Tonight Is All című tőle kissé szokatlan ámde remekbeszabott downtempo/house ötvözet.

A hatos track előadója az a Cavaan páros, akinek munkásságáról négy, az általa alapított Treat Your DJ Right labelnél történt megjelenés fémjelzi és valószínűleg a közeljövő német house-producer párosait ismerhetjük meg bennük, a Wildness című track például valóban elég vadra siekredett!

David Flores A.K.A. Audio Injection vagy éppen Truncate az indusztriális és csiszolatlan techno jelenleg talán első számú amerikai nagykövete, aki Workout című darabjával debütál a Cocoonnál.

A talján Sam Paganini már régi ismerős Sven Väth kiadójánál, Labyrinth című trackjével pedig hű marad az általa képviselt olasz vagy ha pontosabban akarunk lenni „napolitan-techno” vonalhoz, honfitársa Luca Mortellaro vagyis Lucy viszont szintén debütál mégpedig egy igazi csemegével, a Luminous címet viselő asszimetrikus techno darabbal.

A következő két track már egy teljesen más világba kaluzolja a hallgatót, a Les Gobelins című Villanova trackkel, melyet a svájci house-zseni Ripperton és a Wet Dreams követ, mindkettő a Cocoontól ezidáig távol álló, nagyon mély és sötét hangzásvilág.

A 12. és egyben utolsó track pedig Ricardo Tobar munkája, melynek címe Gambetta. Tobar és a Border Community rajongók legnagyobb örömére a kiadóra jellemző experimentális vonalat követi, egyáltalán nem a tánctérre íródott szerzemény.

Tracklista:

CD / LP

1. (A) Konstantin Sibold & Leif Müller – Kolibri
2. (B) Julian Perez – Over The Rain
3. (C) Markus Fix – Geischa
4. (D) Aril Brikha & Vince Watson – VA2
5. (E) Alan Fitzpatrick – For Fear Tonight Is All
6. (F) Cavaan – Wildness
7. (G) Truncate – Workout
8. (H) Sam Paganini – Labyrinth
9. (I) Lucy – Luminous
10. (J) Villanova – Les Gobelins
11. (K) Ripperton – Wet Dreams
12. (L) Ricardo Tobar – Gambetta

Preview: