A hardtechno legnépszerűbb párosa, a brazil Pet Duo immáron 20 éve elválaszthatatlanok a pultban és a magánéletben egyaránt. Igen nagy népszerűségnek örvendenek hazánkban is, így a jubileum kiváló alkalom arra, hogy közelebbről is megismerjük őket.

Hány évesek vagytok és jelenleg hol éltek?

David: 4.0-ás verzió vagyunk mindketten.

Anne: David két hét múlva tölti a 40-et. Én pedig picivel több, mint fél évvel vagyok nála idősebb.

David: Sao Paoloból jöttünk, de már 2006 óta Berlinben élünk. Szeretjük a várost. Egyszerre hektikus és nyugodt minden. Mindent megtalálunk, amire csak szükségünk lehet. Rengeteg a nonstop, nekünk éjszakai baglyoknak ez különösen  jól jön, amikor például stúdiózunk. Szeretünk itt élni!

Anne: Lenyűgöző a kulturális sokszínűség. Múzeumok, galériák, mozik, koncertek, partyk tömkelege. A legkülönfélébb emberek, a legkülönbözőbb helyekről, a legkülönbözőbb háttérrel. Szeretjük ezt az egyveleget. Egy picit Sao Paolo-ra emlékeztet bennünket, talán ezért is érezzük magunkat itt ennyire otthonosan.

1997 óta zenéltek együtt. Volt, hogy egymás nélkül léptetek fel?

Anne: Eleinte b2b-eztünk, 3 zene után váltottuk egymást. Később külön szetteket játszottunk egymás után, de mindig ugyanabban a klubban. Olyan soha nem fordulhat elő, hogy külön helyen zenéljünk. Soha nem szakadunk el egymástól!

David: Pontosan! 1998-ban láttuk, ahogy MR. C és Bushwacca! négy lemezjátszóról zenél, az valami fantasztikus volt! Mi is megpróbálkoztunk vele és némi gyakorlás után 1999-ben kezdődött a négy lemezes produkciónk!

Mikor házasodtatok össze? Mennyiben változott meg azóta az életetek?

David: Egy évvel azután házasodtunk össze, hogy először találkoztunk a Hells Clubban. Három évvel később kezdtünk el zenélni, többek között az imént említett helyen. Eleinte csak hobbiszinten űztük, mindkettőnknek rendes munkája volt és a lemezek sem kerültek kevés pénzbe (30 euro / darab). Később felkért bennünket a Club Aloca Sao Paolo-ban, hogy vállaljuk el a rezidens szerepét. ahol aztán négy óra hosszat zenéltünk minden pénteken, több mint négy éven keresztül. Innentől számíthatjuk, hogy a zenélésből éltünk meg. Eleinte nem akartam feladni a rendes munkámat.

Anne: Mindig mondtam neki, hogy pedig akkor a nap 24 órájában együtt lehetnénk!

David: Éppen ettől féltem! Na nem ám! Aggódtam a jövőnket illetően, de mindketten áldozatot kellett hoznunk és még jobban a zenére koncentráltunk. Ma már azt hiszem kijelenthetjük, hogy ez volt a legjobb döntés!

Mit szerettek jobban? A klubfellépéseket vagy a fesztiválokat?

Anne: Teljesen más élményt ad mindkettő. A klubokban szívesebben kísérleteztgetünk, és közvetlenebb a kapcsolat a közönséggel. Egy fesztiválon általában sokkal nagyobb tömegről beszélhetünk, amiből rengeteg energiát nyerünk. A fesztiválközönség pedig csak a tipikus Pet Duo-hangzást szeretné hallani!

David: Nem félünk a kihívásoktól, nem mindig azt játsszuk, amit a közönség hallani szeretne, hanem amit véleményünk szerint hallania kell.

Milyen setup-on zenéltek?

David: Bakelittel kezdtük. Négy lemezjátszó, két keverő. Most, a digitális forradalom kitörése után hat CD-lejátszó, két db 900-as Pio, effektezéshez pedig Pioneer EFX1000 vagy Korg Kaoss Pad 2 vagy 3 alkotja a gépparkot.

Hogyan definiálnátok a produkciótokat?

Anne: Tudatmódosító hangzás a zene szerelmeseinek!

David: Seggrázás!

Melyik volt az elmúlt 20 év legjobb / legrosszabb fellépése?

Anne: Iszonyatos fájdalmakat éreztem, mikor először zenéltem rögtön azután, hogy elkészült a tetoválás a jobb karomon. Égett és duzzadt. Nagyon rossz érzés volt, mikor a lemezek között kellett keresgélnem.

David: Három évvel ezelőtt DJ Bold születésnapján léptünk fel, a cicám pedig éppen akkor halt meg. Teljesen megtörtem, innom kellett párat, hogy hangulatba hozzam magamat.

Anne: Inkább beszélnénk a legjobb bulijainkról. Különleges pillanat volt az életünkben, amikor 1997-ben először léptünk fel a Hells Clubban, hiszen itt ismertük meg egymást. Hasonlóan kellemes emlékeket ébreszt bennünk az első I Love Techno, a Florida 135 Spanyolországban, vagy a 2004-es Awakenings. Nagyon különlegesnek számított még a 10 éves házassági évfordulónk Brazíliában, nemrég pedig Japánban léptünk fel. Ott tudatosult bennem igazán, hogy milyen messzire is elér a zenénk.

David: Hihetetlen élmény Düsseldorfban,  a TOR3-ban zenélni, vagy éppen a berlini Tresorban. A hely maga a technotörténelem!

Melyik a 3 kedvenc zenétek jelenleg?

David:
PETDuo – Aggresive Delights – Cause Records
The Prodigy – Voodoo People (Instigator Remix) – Exclusive Bootleg
PETDuo – Hypersonic – D+A Records

Anne:
Gockel – Techno Sequencer ( Julyukie & O.B.I. RMX ) – Techlines
Trevor Benz – Dog Shit ( Alex TB Remix) – Benzyme Records
Loudness War – Metronome – Drumz

Na és minden idők 3 kedvenc zenéje?

David:
Jeff Mills – Phase 4 – Tresor (From Wavefrom Transmission Vol.2 )
DJ Rolando – Knights Of The Jaguar – Underground Resistance
Slam – Positive Education – Soma Records

Anne:
The Extremist – Jeff Mills – Tresor
The Advent – Bad Boy (Planetary Assault Systems RMX) – Internal
Mr.C – Because – End Recordings

Köszönjük szépen, hogy időt szakítottatok ránk, nektek pedig sok boldogságot és minden jót kívánunk a jövőben is!

Forrás: http://www.technoton-magazin.com/