Mint ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk,  néhány hónappal ezelőtt a Discogs oldalán egy titokzatos eladó bukkant fel, aki csillagászati árat kért egy különleges kiadványért. Aphex Twin elveszettnek hitt albuma a „Caustic Windows” végre előkerült! Futótűzként terjedt a híre, digitalizálva felkerült a youtube-ra is, majd 46.300 dollárért vásárolta meg a szerencsés új tulajdonosa az ebay-en, aki a végén 100 licitálóval szállt szembe a végsőkig. A különleges kiadvány körüli fennforgásnak a Kickstarter csinált kampányt, az aukció egyébként 6.000 dollárról indult.

Az adásvétel hátterével kapcsolatban a leghitelesebb forrás, vagyis maga Richard D James, alias Aphex Twin nyilatkozott a Groove magazin riporterének.

„Miután elkészült a tesztnyomás, valahogy nem tetszett az első zene. Le akartam cserélni egy másikra, de ez valahogy aztán soha nem történt meg. Úgyhogy az egész lemez archívumba került. Amúgy két másik albumomra, az „Analogue Bubblebath 5” és a „Melodies From Mars” lemezre is hasonló sors várt.
Egyik barátom nagyon eladósodott. Ő egyike azoknak, akik 1994-ben megkapták az egyik tesztnyomatot. Így hát megkérdezte tőlem, hogy eladhatja-e a lemezt, amivel ki tudná egyenlíteni 13 500 dolláros tartozását. Én csak ennyit mondtam: „Persze, csináld csak! Sok szerencsét cimbora!” Kibaszott durva, ahogy az emberek elkezdték egymást túllicitálni, csakhogy megszerezzék a lemezt. A barátom ezután a fentebb említett két másik lemezt is eladásra kínálta, én viszont kértem, hogy ne tegye, mert ezeket még meg szeretném jelentetni a Warp-nál. Az lett a vége a dolognak, hogy ez a Notch-féleség (Markus Alexej Persson, avagy Notch, a Minecraft nevű számítógépes játék készítője – a szerk.), a „Caustic Windows” mellett ezt a két másik lemezt is megvette tőle. Végül is miért ne? Csak eszébe ne jusson valakinek kiadni őket!”

Forrás: groove.de