Az elmúlt tizenkét hónapban számos pletyka látott napvilágot amely Ibiza jövőjét taglalja. Vajon a sziget képes lesz-e megmaradni mit a világ jelenlegi elsőszámú party-fővárosa? A vitát a Pulse munkatársa, Chandler Shortlidge indította el még március végén. Shortlidge nehezményezte, hogy sokan már most “az új Ibiza”-ként emlegetik Las Vegast, Romániát, Ghánát és természetesen Horvátországot, melyek persze könnyen a klub- és fesztiválkultúra új központjai lehetnek a közeljövőben.

Horvátország volt az a hely melyet persze mindenki megemlített. A számtalan buli és a lenyűgöző strand-fesztiválok miatt nem csoda, hogy gombamód szaporodnak a pletykák. Vajon milyen módon és mikor következhet be, hogy déli szomszédunk tengerpartját emlegessük majd úgy mint az új “White Isle.” Még Mr. Ibiza maga, azaz Richie Hawtin is hiszi, hogy ez valóra válhat.

“Mostanában egyre több szóbeszéd témája, hogy Horvátország lehet a következő túristacélpont a techno rajongói számára. Különösen úgy ha Ibiza nem képes megújulni és lassan de biztosan kikecmeregni ebből a VIP-áradatból és újra turisztikai célpontként működni” – mondja Hawtin

“Ha a péntek este egy teszt volt ezzel kapcsolatban akkor ezek a pletykák Horvátországgal kapcsolatban igazak lehetnek. A Sonus Festival a maga hihetetlenül jól felépített lineupjával, ahol a legnagyobb elektronikus-zenei tehetségek és az ő világszínvonalú produkcióik voltak terítéken és az az energia valamint a boldogság ami ezt körülvette fantasztikus volt. Ez történik, ha kombinálják a remek szabadtéri helyszíneket, a belevaló közönséget és csodálatos zenéket. Köszönhetően persze a legendás német Cosmopop és Time Warp csapat szervezőkészségének.” – tette hozzá Richie Hawtin.

Ha egy olyan név, mint Hawtin hallatja a hangját és dicséri Horvátországot, hogy esetleg ez lesz az új top helyszínen a világ clubberei számára talán igazak lehetnek a pletykák. Azért még mindig számolni kell Ibiza-val ahol most is pezseg az élet így nehogy azt gondoljuk, hogy a szigetnek csak néhány napja van csak hátra …

forrás:

https://pulseradio.net/articles/2014/08/richie-hawtin-thinks-croatia-might-be-the-new-ibiza