Sysy. Ha meghalljuk ezt a szót, mifelénk rögtön Erzsébet királyné neve ugrik be először. Berlinben azonban rögtön egy klubra asszociál mindenki, ahonnan nem túl vidám hírek érkeztek. Az afterek afterének helyszíne ugyanis lakat alá került, a honlapon nyári kényszerszünetről lehet olvasni. A mára már igen csak leharcolt területen található komplexumban két tánctéren és egy nagy open air helyszínen mulathatott a nagyérdemű, különösen akkor, ha még vasárnap este sem bírt magával. Különösen a nyári hónapokban volt a helynek egy igen különleges atmoszférája, rajongtak érte a látogatók, de ez az előző gondolat tükrében nem meglepő. A lelkesedést mára szomorúság váltotta fel.

Na de mi áll a hátterében? Wilfried Nünthel városi tanácsos szerint az üzemeltetők soha nem rendelkeztek működési engedéllyel. Felhívta a figyelmet a jelenleg érvényes építési engedélyzeési eljárásra, amihez eddig csak hiányos dokumentumot csatoltak. A kérelem elbírálásáig a kerület eltűrte a helyszín kereskedelmi célú felhasználását. Mivel azóta a klub semmilyen lépéseket nem tett az ügy érdekében, februárban abban állapodtak meg a felek, hogy augusztusig kapnak haladékot.
„Olyan feltételrendszert szeretnénk felállítani, amit az üzemeltetők is be tudnak tartani, ami által egy effajta intézmény tartósan működőképes lehetne” – vélekedett Nünthel. A kerületi önkormányzatnak ugyanis szándéka, hogy a Sisyphos továbbra is Lichtenberg kedvelt találkahelye maradjon. „A politikai döntésünk azonban nem állhat a törvény felett. A városi tanács úgy látja, hogy a klub részéről megvan a szándék az együttműködésre. A fő gondot jelenleg egyéb problémák – mint például a zajszint kérdése – jelentik. Előfordulhat, hogy az idei év még lemegy. Ebben a közönség is reménykedhet.

Forrás: http://www.lichtenbergmarzahnplus.de/