Lassan végérvényesen beköszönt az ősz. Az időjárás rendesen kitolt velünk. Panaszra mégsem lehetett okunk, hiszen egészen fantasztikus programok sora várt bennünket! Olyan nyár volt ez, amire mindig is vágytunk. Minden hétre jutott nem egy nappali open air party. A bőség zavarával küszködtünk. Úgy tűnik, kereslet és kínálat végre megtalálta egymást és egyre több szervező vállalt be olyat, ami évekkel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna. Felejtsük el az esőt. Ugyanis igazán szerencsés helyre születtünk. Éghajlatunk ugyanis egyre inkább alkalmas arra, hogy kora tavasztól késő őszig táncolhassunk szabad ég alatt. Ha éjjel nem is, nappal biztosan.

Idén korán kezdődött a nyári szezon.
Március 15-én már szabad ég alatt bulizhattunk az R33-ban, a Contra Mundum csapatával. Tavaly ilyenkor szakadt a hó, most egy szál pólóban táncoltunk verőfényes napsütésben. Sajnos nem sokáig, ugyanis ismételten szélsőséges időjárás kísérte a nemzeti ünnepet, kora délutánra szél-és porvihar támadt.

Április 6-án 2000-nél is több partyarc és érdeklődő gyűlt össze egy kellemes vasárnap esti napon a Szabadság téren. Immáron negyedik alkalommal demonstáltunk a technoért – kihasználva a választások és a jogi kiskapuk nyújtotta lehetőségeket. A jelszó változatlan: Több Technot a Parlamentbe! Öröm volt nézni a rengeteg, bringást, kutyasétáltatót, az egészen fiatalokat és az egészen öregeket, ahogy a 4/4-re ropták.

Május 1-én kezdődött a Citymatiné harmadik szezonja. Az idei évad 7 epizódból állt, helyszínül a Palatinus Strand, Csillaghegyi Strandfürdő, Csillebérc, valamint a Hajógyári Sziget szolgált. Nagyon bízunk benne, hogy a nyárzáró bulin történtek nem vetik vissza ezt a remek kezdeményezést… RIP Olivér!

Május 10-én csordultig telt az A38 terasza. Isu & Crmson & Chrom táncdélutánja immáron a negyedik szezonba lépett. Korábban elképzelhetetlen lett volna a szombat délután Sunburst nélkül, idén azonban akkora volt a dömping, hogy több alkalomra már le sem jutottunk …

Döcögősen indult ebben az évben a Hi!Fly szekere. A kezdeti lendület megtorpanni látszott, a srácok azonban gondoltak egy nagyot, és június 7-én hajóra szálltunk. Ez volt idén az egyetlen hétvége, amikor igazi kánikula tombolt. Olyankor meg ugyebár minden jobban üt, így aztán a hangulat is ennek megfelelően alakult. Óriási siker lett a Cruisin, így aztán még további két alkalommal szállhattunk vízre a nyáron. Közben még jópár csapat próbálkozott hasonló koncepcióval, több-kevesebb sikerrel…

A Cinematiné eddig szintén három  alkalmat élt meg. A tavalyi, nagy sikerű bemutatkozás után idén olyan nagynevű előadókat láttak vendégül a Rioban, mint például Audiofly, Marco Faraone, a Blond:ish lányok, Guti, vagy éppen Mendo.

Nem csak hétvégén kaptunk a jóból. A Raqpart minden bizonnyal az egyik legszebb panorámát nyújtó szórakozóhely a világon, hiszen a Duna, a budai vár és a Lánchíd látványában gyönyörködhetünk. Kedvencünk a Stil Vor Talent-es Klangkuenstler főszereplésével fémjelzett buli volt, amelyet a Budapest Calling csapata szervezett. Csütörtök, teltház, jó idő, jó zene, jó csajok: imádtuk!

A Lánchíd másik oldalán a VaLyo parton a romkocsmafeeling és a valóban underground zene dominált, helyi lemezlovasok vezérletével.

Egyik kedvenc nyári megmozdulásunkra június 28-án került sor. Hogy pontosan hol, azt még most sem tudjuk. Ugyanis a Szépjuhásznétól még mintegy 20 percet gyalogoltunk, töksötétben. Sziklákkal körbevett tisztásra értünk, de ezt csak reggel vettük észre. A félig-meddig illegál partyt még a rendőrség is megtisztelte jelenlétével, de nem sok vizet zavartak. Ha valahol, akkor itt nagyon lehetett érezni azt a bizonyos vibe-ot! (Best Techno In Town vol 4)

Aki még vasárnap este sem bírt magával, azt idén is várta minden héten a LavaLava a Corvintető teraszán. Ez tipikusan az a buli, ahová már tényleg csak egy sörre ugrasz fel, hiszen a hétvégének már lassan vége, aztán azt veszed észre, hogy pirkad, te meg csak csapatsz fülig érő mosollyal az arcodon.
Július 26-án ráadásul szövetségbe léptek a Hi!Fly csapatával és összehozták nekünk a nyár egyik legemlékezetesebb buliját. A Nagy Teraszbuli igazi strandhangulatot varázsolt a tetőre, úszómedencék és nyugágyak tették elviselhetővé a hőséget. A talpalávalót Matthias Meyer húzta, akinek a személyében egy igazán jóravaló lemezlovast sikerült megismernünk, akit ráadásul olyannyira elkapott az érzés, hogy ezután még 2 másik rendezvényt is meglátogatott, a reptérre egyenesen az R33-ból érkezett!

Apropó, R33! Ha már velük kezdtük, akkor velük is zárjuk ezt a kis összesítést. Már most legendává vált a hely, pedig még két éve sincs, hogy először költözött be a négynegyed Budapest egyik legszürreálisabb helyszínére, ahol  romkocsmafeeling keveredik az indusztriális és műemléki környezettel, a berlini életérzést magában hordozva. Alig akadt olyan hétvége, amikor utunk ne vezetett volna a Soroksári út 58. irányába és három alkalommal a Primate csapata is birtokba vette a helyet, akárcsak a Contra Mundum (július 5-én több, mint 700-an jártuk körbe az órát!), All Inn, Airsound, Infinity Sounds, valamint a MUTE.
Itt kezdtük a szezont és itt is fogjuk zárni most hétvégén! Azt hiszem  ezt a nyarat sikerült kimaxoli rendesen! És akkor a fesztiválokról még egy szót sem ejtettünk, írásunkban csak a budapesti rendezvényekre fókuszáltunk.
Végre eljutottunk arra a szintre, hogy nem csak a szervezők, hanem a közönség is rájött arra, hogy nappal az igazán menő és praktikus dolog bulizni.

Zárszóként pedig egy idézet: “Próbáljuk meg végre elhinni magunkról, hogy Európa egyik legmenőbb városában élünk, tudunk mosolyogni és nyugodtan élni – hiszen mások is így látnak minket. Ha pedig lehet, éljük meg ezt a hétköznapokban is.” (welovebudapest.com)”