Hamisíthatatlan indusztriális környezetbe érkeztünk. Hogy sikerült rátalálni erre a helyre?

Üdv! A helyre..Igen, az nem volt túl egyszerű! Először újsághirdetésekben nézelődtem, de amiket hirdettek, azok vagy nagyon drágák voltak, vagy nagyon lepukkantak, vagy nem lehetett volna megoldani a telepen „a nép” szabad bejárását…
Aztán fogtuk magunkat Feri barátommal (Francesco Fabricar),és beültünk az autóba, hogy márpedig ma találni fogunk akkor is egy helyet! Elkezdtünk kocsikázni a városban, ötletelgetni… Voltunk az újpesti népszigeten, a 3. kerületben, 11-ben a régi Patex helyén, Complex-et is megnéztük.. Aztán Ferinek támadt egy ötlete, járt ő régen Csepelen a Viruson, vegyük arra az irányt! Odaérve rengeteg „kiadó raktár” táblát láttunk, de egyikben sem volt pl. fűtés, vagy nagyon lepukkant volt… szal.. nem volt az igazi..!
Aztán megálltunk a telepen kajálni, és a büfés csaj adott egy tel számot, hogy ő a „Lajos” itt a mindenes, majd ő megmondja, hogy merre tovább… Felhívtuk, elmondtuk, hogy mit akarunk, majd 10 perc múlva visszahívott a tulaj mellől és megmutatta ezt a helyet!

Facebookon a kezdetek óta folyamatosan dokumentáljátok a felújítás képeit. Látni, hogy van munka bőven! Mesélnétek egy kicsit ezekről részletesebben? 

Az biztos! Munka az volt vele bőven.. ! Még egyszer már nem állnék neki… kb. 20 évet öregedtem ez alatt az egy év alatt!:)
Amikor kivettük az volt a terv, hogy kis festés, pik-pakk megcsináljuk a wc-ket, berakjuk a hangot, fényt aztán hadd szóljon.. „Kb kijön az egész 2 millióból!” Mennyire naivak voltunk! Csak csavarokra költöttünk 300 ezret! És akkor még nem beszélve a kismillió olyan dogról amit nem lehet előre látni, és nem lehet vele tervezni…, főleg, ha valaki életében nem építkezett még! Nem beszélve az építőiparban dolgozó emberekre jellemző nagy pénz igényről, nulla munkavégzés mellet!  Szinte általánossá vált az a mondat a munkások szájából, hogy „ez nem volt megbeszélve”. A legelképesztőbb ajánlat az volt, amikor a lenti pisildében a burkoló 3 db elmaradt csempe felrakásáért el akart kérni plusz 20 ezret! De sorolhatnám még… kabaré volt! Egy nagy élettapasztalat: inkább csinálj meg magad mindent, mert az biztos, hogy úgy lesz ahogy akarod, és nem is kell fizetni érte!
A színpadot a „hegesztő Misi” rakta össze, az én felügyeletem mellett! Már csak azért is, mert Hegesztő Misiről tudni kell, hogy ha nem őrzöm, akkor kb. délre már full részeg, és használhatatlan!:)

A chill room-ot a legelején csináltuk, a Remember? rajongóival közösen! Ez úton is nagyon szépen köszönöm a rajongóknak, hogy mellénk álltak, és beletették azt a rengeteg munkát önzetlenül a helybe! Ez egy páratlan dolog volt szerintem, hogy egy clubot a bulizói építik fel! Nem tudom melyik rendezvénysorozat büszkélkedhet még egy ilyen lelkes rajongótáborral, mint amilyen a Remember?
Hatalmas dolog volt, és nagy élmény nekem, de úgy látom, hogy nekik is, részesei lehetnek abban, hogy létrehozunk valami újat! Rájöttem, létezik még Magyarországon összefogás, és él itt nagyon sok jó ember, aki szívét lelkét odarakja egy jó ügy érdekében!
Graffitis  Peti  megint olyan valaki, akivel tök véletlenül hozott össze a sors…  A Művek bejáratánál épp festett egy büfé lakókocsit, ami szerintem marhajó lett, de a tulaj nem akarta kifizetni, mert állítása szerint az ő fejében nem ez volt! Hozzáteszem 10ezer ft-ról beszélünk!  Majd elhívtam, hogy fesse már meg a bejáratra a Groove logót, amit olyan profin megfestett, hogy leesett az állunk! És ezért kért egy doboz cigit! Természetesen nem csak egy doboz cigit kapott!:) Elhatároztam, hogy egy ilyen tehetséget nem szabad veszni hagyni, és támogatni fogom! Megbeszéltem vele, hogy innentől fogva ő festi az egész club festményeit, ami a Groove című film egyes jeleneteiből állnak.

Megtudhatunk néhány technikai paramétert a klubról? Milyen lesz a hangtechnika?  Mennyien fognak beférni? Milyen újdonságokkal készültök?

A hangot a felső tartományokban egy FS AUDIO Line Array rendszer fogja biztosítani, a mélyeket meg  4db RTB -1200-as Beyma mély fogja tolni (ez így 9 kw).  A dj pultban természetesen 3db Technics 1210 MK2-es bakelit lemezjátszó, egy Pioneer 800-as keverőre kötve! 
A maximum létszámot olyan 4-500 főre fogjuk korlátozni, de ezt majd akkor tudom pontosan megmondani, ha megkaptuk az engedélyt rá! Ez egy közepes méretű club, ami tele van lehetőségekkel, és ezerféleképpen bővíthető!
Újdonságok: A Remember?-ön már megszokott chill room-ban a masszázs, a vízipipázás, az ingyenes gyümölcsök, nyalókák mellett, még egy shop-ot is fogunk üzemeltetni, ahol mindenféle csecsebecséket lehet majd vásárolni, mint például a világítórúd, matricák, pólók, napszemüveg, legyező stb. De számunkra is kihívás lesz nyitni új stílusok iránya felé. Mert a Groove helyet fog adni a Classic Techno(Remember?), mellett drum and bass-buliknak, „New Generation Techno”-nak (az Art Style Techno magazinunk szervezésében), és jelentkezni fogunk  Remember Special: Hard Techno bulikkal is!

Állítólag nem lesz készpénzes fizetés, ahogyan azt már a legnagyobb csarnokbulikon is megszokhattuk. Ennek mi személy szerint nagyon örülnünk, mert szerintünk sokkal gyorsabb és gördülékenyebbé teszi a kiszolgálást. Mi lesz a hivatalos fizetőeszköz és milyen árfolyamon jegyzitek? Mi lesz kapható a büfében? Lufit tudunk majd belőle venni?:)

Igen ez így van! A clubban csak a mi kis fizetőeszközünket fogadjuk majd el, a„Groove”-ot! Amit kint a pénztárban lehet váltani, vagy bent a Groove váltónál!  Egy Groove 200ft-ot fog érni, és 3 fajta érme lesz belőle, 0,5 (fél Groove), 1 Groove, és 5 Groove! Erre elsősorban az online pénztárgépek drágasága miatt van szükség,  másodsorban nagyon egyszerű a kezelhetősége, nyomon követhetősége, és még marketingnek sem utolsó!:)
Az italpultokban, mint általában mindenhol, mi szeszes italt, illetve üdítőt és vizet fogunk mérni! Igyekszünk jó árfekvést kidolgozni, és a legjobb minőségű termékeket forgalmazni!
Lufit én személy szerint nem terveztem, nem zárkózom el tőle, de nem is erőltetem!:)

Az olvasókat valószínűleg leginkább két kérdés foglalkoztat: előreláthatólag mikor tervezitek a nyitást és milyen programokkal, nyitvatartási idővel készültök? Classic? Vagy aktuális előadók is? Teret adtok más (elektronikus) zenei stílusoknak is, vagy külsős szervezésű buliknak?

Előre láthatólag a mai állás szerint az a terv, hogy még idén, decemberben nyitás lesz! Már el is kezdtük szervezni a decembert, szilvesztert, de ez még egyáltalán sem biztos! Sajnos nem rajtunk múlik, hanem a manapság egyre keményebb törvényeken, és egyre nagyobb bürokrácián!
Nyitvatartási idő mindig eseményektől függ, de nem fogunk bezárni reggel 6kor! Főleg, ha Remember? lesz!
Teret adunk külsős rendezésű buliknak, és nekünk is lesznek új stílusaink (D&B, New Generation Techno, Hard Techno).

Köszönjük az interjút és a lehetőséget, hogy körbevezettetek bennünket. Üzentek valamit az olvasóknak zárszóként?

Mi is köszönjük a lehetőséget, és az érdeklődést! Üzenet az olvasóknak: Gyertek el!!!  🙂

További infó: https://www.facebook.com/Thegroovebudapest