Csemegézzünk a Kontra Klub őszi szezonjának két programja közül a jövőheti hosszú hétvégére. A 90-es évek hangulatával átitatott house zenék szlovák reménysége, a dj-producer-kiadófőnök Embryo a debütáló, a hazai alternatív-elektronikus együttes, az ANEZ pedig már a második szerzői albumát mutatja be a közönségnek.

OKTÓBER 24. PÉNTEK
PARTY:  Embryo „Luv Grooves” lemezbemutató // JCK // Klokk / Minich aka Rene Mascarpone
FACEBOOK ESEMÉNY

A Kontra Klub és a szlovák House Of Unity közös estjén mutatja be debütáló albumát Embryo, az underground house egyik legnagyobb feltörekvő reménysége. A még mindig csak 25 éves kassai fiatalember stílusára a nyers hangzás, az ismétlődő basszusfutamok, az érzelmekben gazdag dallamok és régi hangmintákból kinyert női vokálok jelenléte a jellemző. Zenéi olyan előadókéhoz hasonlítható, mint például Kerri Chandler vagy Urulu. Saját kiadóját, a WEAREUNITY-t 2012-ben alapította azzal a céllal, hogy a house 90-es évekbeli aranykorának hagyományait újjáélessze és annak nosztalgikus világát a jelenbe repítse. A megjelenés előtt álló Luv Grooves már most olyan kiadóktól kapott elismerő szavakat, mint a belga We Play House, a kanadai Amadeus, az izlandi Borg, de a legendás Mr. G-t sem hagyta hidegen. Az este folyamán bemutatkozik még a titokzatos JCK, akiről előljáróban annyit érdemes tudni, hogy Embryo mellett ő a Paradise Rhythm Boys duó másik fele. Ami a hazai képviselet illeti, Klokk csak erre az alkalomra kedvenc chicago house zenéiből válogat, Minich pedig egy extra hosszú vinyl szettel zárja majd az estét.

 

OKTÓBER 25. SZOMBAT
KONCERT & PARTY: ANEZ lemezbemutató koncert // the boy and the tele // Legars
FACEBOOK ESEMÉNY

Másfél évvel a ‘Dust’ című debütáló albumot követően a hazai alternatív-elektronikus formáció új albummal jelentkezik. A ‘Listen Closely’ címmel most megjelenő albumon található kilenc dallal az ANEZ duó nem hagyott fel a bátran kísérletező ritmusképletek és hangzások adagolásával. Az elmúlt hónapokban publikált  ‘Walk Alone és ‘Lüka’ című dalokhoz készült videók már adtak lehetőséget az új lemez egyedi világának bemutatására, amelyet egy idén közösen átélt tokiói utazás és koncertsorozat inspirált. Ezúttal a szövegeket is együtt írták, így Szalai Anesz és Demeter Zoltán teljessé tette az egymásra reflektáló ötleteik és gondolataik egységes kreatív alkotó folyamatát. Az új dalokat élőben, fúvósokkal, egy kis kórussal és teljes vizuális körítéssel, az október 25-i Kontra Klubban tartandó estjükön, Legars és a The Boy and the Tele társaságában mutatják majd be. A Mamazone gondozásában megjelenő album elsőként a zenekar Bandcamp oldaláról lesz elérhető.