Ütött a Shazam utolsó órája? Talán igen! A Pioneer DJ bemutatta új, KUVO névre keresztelt iOS / Android applikációját és weboldalát, amely valós idejű információkkal szolgál arról, hogy a DJ-k hol- és éppen milyen zenéket játszanak világszerte a klubokban.

A rendszer már telepítve van több klubban, így a londoni Ministry Of Sound-ban, a Miami-i Mansion-ben vagy a Space-ben Ibizan. A KUVO felkínálja a lehetőséget a clubberek számára, hogy felfedezzék pontosan mit is játszanak épp azok a DJ-k akik szintén telepítették az alkalmazást. A Resident Advisor szerint azonban a KUVO csak akkor működik, ha a klubok Pioneer CDJ-vel és keverővel van felszerelve. A cég viszont azt mondja, hogy előrehaladott tárgyalások folynak a “harmadik felekkel” annak érdekében, hogy ezt kiterjesszék nem Pioneer hardver és szoftverekre is.

Pioneer szerint a KUVO-n keresztül bejövő adatok egy tisztességesebb elosztáshoz vezetnek majd a producerek és labelek felé a jogdíjak tekintetében. Együtt fognak működni az Association For Electronic Music nevű szervezettel annak érdekében, hogy a kifizetések a végén az azokat megilletők kezébe kerüljön. Richie Hawtinról tudjuk, hogy mindig az új technológia támogatója, ő már telepítette is a KUVO applikációt.

Tudj meg többet a rendszerről az alábbi angol nyelvű video segítségével vagy töltsd le INNEN:

forrás: https://pulseradio.net/articles/2014/10/pioneer-launches-dj-software-that-creates-real-time-set-lists