A neves német dj/producer Dixon néhány napja jelentette be hogy a legendás zeneszerző Ludwig van Beethoven életművét fogja modern köntösbe bújtatni. A bejelentést néhány nappal azután tette, hogy a bonni születésű zeneszerző egy halloween partin beöltözve jelent meg péntek este Berlinben.

„Nagyon inspirálónak tartottam, hogy néhány órácskát eltölthetek Beethowenként péntek este” – Nyilatkozta Dixon a német Bild lapnak.

Dixon elmondta, hogy így akarta kifejezni tiszteletét a zeneszerző iránt, a ruhája, a tekintete, és a haja is úgy volt beállítva, mint annak idején Beethowen-nek. Fontos, és meghatározó számára a világhírű zeneszerző életműve, így arra az elhatározásra jutott, hogy remixeli a munkáit.

„Ez elég nagy elkötelezettség” – magyarázta az acélos tekintetű művész. „Van talán 30 évnyi munka amit remixelni lehetne, nem is beszélve néhány homályos anyagról, de én tényleg úgy érzem megéri!”

„El tudod képzelni hogy a Watergate-en vasárnap reggel 8 órakor a „Piano Sonata No. 8” vagy a „Bagatelle in A Minor” csendül fel a hangrendszeren?” – kérdezte, mielőtt azonnal válaszolt. „Az teljesen elképesztő lenne”

„El tudom képzelni, hogy Beethoven lett volna a világ legnagyobb elektronikus zenei producere ha 200 évvel később születik.” – mondja teljes őszinteséggel.

„Igazán kár hogy ő és Steve Aoki nem egymás helyére születtek.” – folytatta bizarran. „Akkor Beethowen ma élne, és igazán zseniális techno zenéket írna, míg Aokit valószínűleg elégették volna máglyán, ha a XVIII. században született volna.”

Dixon Ludwig van Beethoven remixei a következő 45 évben fognak megjelenni az Innervisions égisze alatt.

forrás: wundergroundmusic

Figyelem!
A hír természetesen ebben a formában kacsa, ahogy a Wundergroundmusic híreinek mindegyike. Célja a szórakoztatás.