November 11-én hosszú várakozás után megjelent a Hi!Fly Music, Magyarország legújabb e-zenei kiadójának első EP-je, a Carolina mégpedig Yvel & Tristan prezentálásában. A label mögött nem meglepően az azonos néven futó rendezvények szervezői és művészei állnak és a jeles esemény alkalmából beszélgettünk Janóval a Hi!Fly csapatából:

Rohan az idő, hiszen idén már öt évesek vagytok. A jeles esemény alkalmából pedig elindult a Hi!Fly Music, a legújabb hazai label. Mikor fogalmazódott meg bennetek először a saját kiadó gondolata?

Az első Hi!Fly rendezvényekkel egyidőben, azaz 2009-ben az akkori egyedüli rezidensek, Yvel és Tristan már konkrétan megfogalmazták a távlati célt, miszerint több lábon kell állnunk. Egy ideig a rendezvényszervezés volt a fő profil, mostanra sikerült odáig jutnunk, hogy egy remélhetőleg nemzetközi szinten is jegyzett, komoly kiadót tudtunk létrehozni. Szükség volt hozzá időre, tehetséges művészekre, kapcsolatokra, az anyagi oldalról nem is beszélve. Az első megjelenés feedbackjei elég masszívak lettek, úgyhogy bizakodóak vagyunk.

Az elmúlt években újra megnőtt a lemezeladások száma és egyre kelendőbbek a 12”-es fekete korongok. A megszámlálhatatlan digitalis mellett az utóbbi időben megjelentek a “vinyl-only” kiadók is. Ráadásul ha jól tudom Sobek például szinte csak lemezről játszik. Nálatok is tervben van esetleg a zenék lemezen való prezentálása?

Van róla szó és így igaz, Sobek szinte kizárólag vinylről zenél. Persze a Carolinát kénytelen lesz egyelőre cd-ről vagy pendrive-ről játszani ☺
Egyelőre a digitális kiadványok által szeretnénk megismertetni a kiadót széles körben. Ha ez megtörtént, haladunk tovább.

Gondolom néhány kiadvány már előre be van tárazva. Milyen rendszerességgel tervezitek a zenéket megjelentetni?

Nagyjából havi 1 zene fog megjelenni jövő évben, ha belelendülünk akkor háromhetente jön majd új kiadványunk, legalábbis ez a terv. Az első féltucat megjelenést már pontosan tudjuk és a körülbelüli megjelenési időpontok is megvannak mindegyikhez.

Yvel & Tristan, Sobek, Snilloc / CrossNineTroll, James Grow és a nemrég csatlakozott Palmfood személyében azért vannak jópáran akik megtölhetik tartalommal a labelt. Mégis érdekelne, hogy a távolabbi jövőben is megpróbáljátok-e ezt házon belül megoldani vagy lesz lehetősége másoknak, esetlek külföldi producereknek is csatlakozni hozzátok?

Az első pár megjelenés házon belüli lesz, de már vannak a tarsolyban igen nagy durranások, szervezünk/tervezünk nemzetközi szinten is komoly előadókat a kiadóhoz édesgetni. Nyilván nem nagy meglepetés ha elmondom, hogy a hozzánk közelálló, azaz a rendezvényeinkre már meghívott előadókról van szó.

A rendezvényeiteken elsősorban a tech house vonal képviselői tűnnek fel rendszeresen, néha azonban találunk mélyebb, deep house és progressive house előadókat is. Ennek tükrédben mit lehet tudni a hangzávilágról? Követi ezt a koncepciót?

A kiadó hangzásvilága teljes mértékben tech house lesz, nem keverünk bele más vonalat. Igaz, hogy deep- és progresszív house rendezvényeket nagyjából évi 2-3 alkalommal szervezünk, de a partikkal teljesen más koncepciót követünk, mint a labelnél. Egy bizonyos stílushatáron belül próbálunk minőségi előadókat szállítani Budapestre, ebbe bőven beleférnek a fent említettek. Arra nagyon büszkék vagyunk, hogy talán mi vagyunk az egyetlenek, akiknél legitim, hogy egy hónapon belül elhozzuk Guy J-t, Rampát és Hot Since 82-t.

Köszönöm, hogy válaszoltál a kérdéseimre!! 🙂

rsz_1yvel-tristan
Yvel & Tristan

Yvel & Tristan, a csapat élharcosai már hosszú ideje játszották és folyamatosan alakították ezt a tracket, szinte a megjelenés napjáig, a remixért pedig a CrossNineTroll duó felel, melynek tagjai Nigel Snorter és Snilloc.

Az EP kiadása előtt az alábbi nemzetközi művészek küldtek pozitív visszajelzést a megjelenésről: Karotte, Joris Voorn, Reboot, Nick Curly, Mathias Kaden, Robert Dietz, Adam Port, &ME, Dosem, Ilario Alicante, Hermanez, Gel Abril, Andrew Grant és még sokan mások.

rsz_feedbackhifly01

Yvel & Tristan – Carolina EP
Katalógusszám: HIFLY001

Tracklista:

01. Yvel & Tristan: Carolina (Original mix)
02. Yvel & Tristan: Carolina (CrossNineTroll remix)

A megjelenés dátuma: 2014. november 11.

BEATPORT

A label következő dobására december 30-án számíthatunk, ez lesz a Snilloc – Ted Benecki, az eredeti verzió mellett pedig egy Yvel & Tristan remix is érkezik!