A következő bejegyzés a félreértések elkerülése végett egy kicsit sem a zenéről fog szólni, sokkal inkább a lemezlovászok zenélés közben felvett mozdulatairól, mutatványairól egy kicsit poénkodós, néhol ironikus formában. Lássuk a medvét!

1. A texter

Ő az, aki zenélés közben állandóan a telefonját nyomkodja, mindeközben olyan érzésed van, hogy rohadtul unja már az egész felhajtást, nem is érti mi a fenét keres a dj pultban, alig várja hogy lefusa a kötelező köröket, megkapja a pénzét, mert várják már valahol máshol.
dj póz - texter
Pl.: Darq E Freaker, Preditah

2. Akinek a könnye is kicsordul

Ő az a lemezlovas, aki rendkívül érzékeny, és képes elsírni magát egy dj szett alatt akár többször is. Ehhez a produkciójához elég egy érzelmesebb kiállás, vagy egy euforikus pillanat a zenében. Van hogy már nem tudod eldönteni hogy valóban meghatódott e vagy ez csak a show része.
dj póz - cry baby
Pl.: Prosumer, Move D

3. A légzongorista

Ő az a dj, aki az egész szettje alatt kissé közönyösen játszik, ám ha belibben egy zongora riff, azonnal felemeli a kezét, mosolyog és briliáns légzongorázásba kezd. Ilyenkor elfogja egy különös feeling, úgy érzi mintha ő maga szólaltatná meg a zongorát, és ezt hitelesen adja elő.
dj póz - zongorista
Pl.: Dixon

4. Az orgazmusszimulátor

Miközben zenél olyan benyomásod van, mintha a helyi vagányt látnád a kocsmában a flipper asztal mellett, mélyen koncentrál miközben alsó testtájával bökdösi a játékot. Mindeközben mélyen belemerülnek a zenébe és olyan arcot vág mint aki éppen abban a pillanatban élvezett volna el.
dj póz - orgazmasztron
Pl.: Seth Troxler

5. A Bobber

A két keze folyamatosan a pulton van, el sem mozdul onnan, ütemre rugózik és bólogat, néha hátra lép és lógni hagyja a kezét, de csak fél-1 percre majd egyszerre teszi vissza az asztalra mindkettőt. A két kézre azért van nagy szükség, mert közben igazgatja a következő tracket az equalizerrel. Kifejezéstelen arc, mély koncentráció.
dj póz - bobber
Pl.: Maceo Plex, Maya Jane Coles

6. A libidókirály

Hasonló a Bobberhez, de mégis kicsit más. A rugózás helyett a vállakkal és a csípőjével mocorog, néha hozzáad egy csipetnyi szexuális löketet is a mozgásához.
dj póz - libido
Pl.: Solomun, Shaun Reeves

7. A Hátrafekvő

Valamiért késztetést érez arra hogy amikor lecsap a zene megmutasa az orrlyuka tartalmát a közönségnek. Ez felér egy ostorcsapással, óriási energiákat szabadít fel. Hát nem érted???
dj póz - hátrafekvő
Pl.: Skrillex, Rusko

8. A guggoló

Zenélés közben összeroskad mintha vakbélgyulladása lenne. A felső testével elhajol a keverő irányába, majd összegubbaszkodik addig a pontig míg a karjával 90 fokos szöget zár be, csak és kizárólag ebben a pózban ér hozzá a keverőhöz, különben az már nem is ő lenne.
dj póz - lean back gugoló
Pl.: Skream, Jackmaster

9. A cowboy

Az egyik kezét úgy pörgeti a levegőben ahogyan a tehénpásztorok az ostort miközben terelgetik a nyájat, mindeközben kurjantgat, négynegyedes lépésekre utasítanak. Keep rollin’, rollin’, rollin’!!!
dj póz - Cowboy
Pl. Davide Squillace, Luciano, Reboot

10. Az ISTEN!

Magasra emelt, széttárt kezek, önelégült arckifejezés, mindeközben az a gondolat forog az agyában: „Igen, ÉN vagy az ÁSZ!!! A Legjobb! Az ISTEN!!! IMÁDJATOK!!!”
dj póz - isten
Pl.: Armin van Buuren, Swedish House Mafia

11. A művész

Erősen koncentrált, felesleges mozdulatokat hanyagolva pontosan végzi el az utolsó ecsetvonásokat annak érdekében hogy időtlen mesterművet alkosson.
dj póz - a művész
Pl.: Icicle, Rockwell

12. A mutogatós 

Ez egy szabványos póz, mely nagyon elfogadott a mainstream milliomos lemezlovasok körében, és persze azok sem vetik meg akik arra törekednek hogy egyszer azok lehessenek.
dj póz - mutogató
Pl.: Guetta,Tiësto, Ferry Corsten