A Keinemusik csapat legőrültebb tagjával, Rampával a Hi!Fly x Keinemusik sorozat első állomása előtt beszélgettünk.

1998-ban kezdtél zenét írni és 2004-ben djzni, ahogy hallottam. A Keinemusik alapítása 2009-re esik. Mit csináltál a megelőző években, magányos cowboyként dogoztál?

Neeem, csináltam ezt-azt… de mindig másokkal közösen. &ME-t a Trixx Studio-ból ismerem Berlinből, 2005-ben vagy 2006-ban már éjszakákat melóztunk át… mindent gyártottunk, legyen az house, hip-hop vagy csak fura ütemek. Még TV reklámokhoz is írtam zenét és teljesen más stílusú előadóknak is producerkedtem.

A Keinemusik négy olyan művész kiadója, akik mind saját hangzással bírnak, de valami mégis összeköti őket hosszú ideje. Sok klubestre, fesztiválra is együtt hívnak meg benneteket. Olyan jó csapatjátékos vagy, mint gondolnánk? Szerinted egyedül is kaptál volna olyan lehetőségeket, mint pl. egy Time Warp fellépés?

A csapat volt az alapötlet, és nagyon boldogak vagyunk ebben a felállásban. Természetesen sokat segített, hogy eljussunk olyan helyekre, mint a Time Warp vagy az Awakenings. Mindannyiunknak vannak nagyon erős szóló kiadványai vagy remixei, de az erő úgy mutatkozik meg, ha ezeket egy kalap, egy név alá vesszük. Azt hiszem ez a promoterek és a rajongók számára is igen érdekes. Szerintem jó csapatjátékos vagyok, legalábbis annak érzem magam, mivel már rengeteg mindenen túl vagyunk a fiúkkal 🙂

Van egy saját Keinemusik stúdiótok, a főhadiszállásotok. Mennyi időt töltesz ott egy átlagos héten, és mit csinálsz? Vannak olyan helyek a városban, ahová rendszeresen jársz?

Így igaz, van egy szép stúdiónk, a Stattbad Wedding. Viszont nincsenek átlagos heteim, az elmúlt két hónapban rengeteget stúdióztam, talán heti 4 napot. Ez soknak számít, mert heti 2-3 fellépésem van a városon kívül. Amikor Berlinben vagyok, nem nagyon járok sehova, mert az időm elmegy a kiadóra, zeneírásra vagy az új cégemre, ami fx egységek gyártásával foglalkozik – ez a TEILE.

A saját produkciók mellett rengeteg közös megjelenésed van más művészekkel. Melyek a kedvenceid?

Bizony, volt egy pár! Hmm, mindig élveztem a Re.You-val közös RAR live projektet, tavaly a Cocoon színeiben turnéztunk. Szeretek még együtt dolgozni Nomival a Hercules & Love Affair-ből vagy Cedric-kel az Azari & III-ből.

Nem csak producer és dj vagy, de dj effektek gyártásával is foglalkozol. A KD7 – Keinedelay elkészültét nyomon követtük az interneten, ha posztoltál róla valamelyik social media felületen. Melyik fázisban jár most a gyártás, kész van már az eszköz és csak a papírmunkával küzdesz vagy még fejlesztés alatt áll?

Sokkal nagyobb feladat ez, mint gondoltam. Megjelentetni egy vinylt szuperkönnyű ehhez a projekthez viszonyítva. Most alapítottam egy új céget TEILE néven. Rengeteg előrendelésem van, úgyhogy mindent rendesen kell csinálnom! Papírmunka, regisztrációs folyamat… borzasztó dolgok, de érdekes is egyben, hogyan lehet eljutni egy elektronikus eszköz forgalomba hozataláig. Remélem, hogy 2015 elején piacra dobhatom az első TEIL1 „the keinedelay” nevű effektet – ez egy teljesen átdolgozott verziója az eredeti KD7-nek. Jelenleg csak prototípusok vannak használatban a srácoknál, illetve olyan barátoknál, mint Matthias Tanzmann, Catz ’n Dogz, Adana Twins, Andrea Oliva, hogy pár nevet említsek… Még mindig javítanom kell pár dolgon, de sok időt és energiát fordítok erre a projektre.

Elnézve a rendszeresen posztolt, előző hétvégékről készült képeket a Keinemusik oldalon, te tűnsz a csapat partiállatjának. Hogy bírod elviselni ezt a rakás józan srácot magad körül?

Azért André (&ME) nem a legjózanabb figura 🙂 A kérdés számomra az, hogyan tudnak ők elviselni engem?

A Keinemusik most ünnepelte alapításának ötödik évét. Sikeresnek volt a turnétok? Hogyan látod a csapatot és magad a következő 5 évben?

Igen! A turné nagy siker volt. Hatalmas bulikban volt részünk és a rajongók visszajelzései még elképesztőbbek voltak. Remélem a következő 5 év is legalább ennyira élvezetes lesz, semmi másra nem vagyom / vágyunk.

 

http://www.hiflymusic.com
http://www.keinemusik.com
https://www.facebook.com/keinemusik.rampa