A villámlás, még ha mesterségesen hozzuk létre, akár Tesla-tekercs segítségével, zenei hangok kibocsátására késztethető. A legkisebb szikra is képes arra, hogy hangforrássá váljon. A Teslát a belváros volt trafóházában szétfeszítik az amperek, de esténként finom elektronikus zenei szetteken keresztül megkönnyebbül és leadja azt a monumentális energiát, amit napközben magában tart. Hosszú építkezés után végre megnyit a Tesla földszintje, egy 700 fő befogadására képes klub a legmodernebb technikával felszerelve.

GRAND OPENING I. – 2014 12. 12., péntek

A nyitóhétvége első napja szóljon az elektronikus zenék táncolható, abszolút rádióbarát zenéiről a város legújabb klubjában. Két élő performansszal is készülünk a klub első éjszakáján. A finom deep house-ról híres B.Craack a 2012-es Szigeten debütált formációját mutatja be, melynek másik szereplője az énekesnő/műsorvezető Sári Évi, aki természetesen a hangját kölcsönzi a produkcióhoz. A másik elektronikus és élő zenei fúziót Goyah és Jász Andris celebrálja, akik a szaxofon jellegzetes világát csempészik Goyah táncolós szettjébe. Őket pedig a MusicFM DJ-i, azaz Muzzaik, Lotfi Begi és Kühl váltják a pultban. Nézd meg elsőként a Tesla eddig titkolt belső terét és ismerkedj meg azokkal a Dj-kkel, akik között ott vannak a rezidensek is! Légy részese egy izgalmas kezdetnek, amikor először pörög maximumon a legjobb Void Audio technikával szerelt klub!

Lineup:

Muzzaik
Lotfi Begi
B.Craack feat. Sári Évi – live
Kühl
Goyah feat. Jász Andris – live

Facebook Event: http://www.facebook.com/events/796004410466789

GRAND OPENING II. – 2014 12. 13., Szombat

A nyitóhétvége második etapja az okos elektronika szofisztikált eszközeivel hatol az agyba, hogy sebészi pontossággal mérjen csapást a jobb agyféltekés partiközpontra, méghozzá a Warp színeiben játszó Clark nagyon élő audiovizuális őrületével. Őt erősíti a Life and Death kiadó színeiben érkező The/Das. Ünnepeljük tovább a budapesti klubélet új mérföldkövének érkezését!
A jelenleg Berlinben működő Christopher Stephen Clark méltán képviseli az egyik legérettebb elektromos kiadót, a Warp-ot, ami 21 éves kora óta mögötte áll. Az amcsiknál bejáratott E helyett I előtagot használ a Dance Music előtt és megjelenésről megjelenésre bizonyítja, hogyan lehet a chart-ok elejére mászni a legkülönfélébb experimentális eszközökkel. Nem véletlen, hogy 2012-ben még Thom Yorke is bevállalta az Iradelphic című számát a BBC-s Essential Mixe nyitányaként.
Clark szerint lehet a repetitív techno-nak és a hűvös house-nak közérthető hangszínt adni,miközben minden albummal egy teljesen új csapást tapos ki magának. Emberünk november 3-án hozta ki legfrissebb lemezét, ami megint újradefiniálja saját nevét, bizonyítva, hogy mennyire edukált zeneszerzőről van szó. Clark egyszerűen átértelmezi a minket körülvevő atmoszférát és addig torzítja, amíg az új rend válik valóságossá a fül számára, hogy úgy érezzük,a világ éppen így szól érintetlenül.
Clark a Tesla színpadán nem marad magára az új album gondolataival és a szintetizátorokkal, amik életre keltik a Warp-nál is jóváhagyott legfrissebb irányt. Az est főhőse legendás a mesteri, állandóan megújuló, minden ízében élő szettjeiről. Nem véletlen hogy olyan nevekkel osztozott már színpadon, mint Drexciya vagy Jeff Mills, a Sydney-i Operaháztól egészen a Berghain-ig. DJ szettel érkezik még a Tale of Us-t és Clockwork-öt is jegyző olasz kiadótól a The/Das egyik fele, akik hozzáállásukban közös nevezőn vannak Clark-kal. A technót ők is a legzeneibb mentalitással kezelik, nem véletlen, hogy egyre inkább élő, kifejezetten zenekari felállásban gondolkoznak, az Apparat-ból és például a MIA. zenekarából importált tagokkal. A Sinnbus és a Life And Death között ingázva egyre inkább felszálló ágba kerül a páros, aminek diverz, erőremutató ízlésével avatjuk a Tesla DJ pultját a nyitóhétvége 2. napján.

Lineup:

Clark (Warp Records – UK) “Clark” album tour, live audiovisual show
The/Das (Life And Death – DE) DJ set
Isu + Crimson + Chrom (Lick The Click)
Alive (StayFly)
Detective Kelly (Tesla)
Poli (Made Inn) long closing set
Facebook Event: https://www.facebook.com/events/306357176221785