A kortárs elektronika egyik legegyedibb hangzású formációja, az izlandi GusGus nemrég megjelent, slágerekkel teletűzdelt albumát mutatja be december 8-án a magyar közönségnek, mely eseményre már hónapok óta nem lehet jegyet kapni. A Mexico című lemezen mindent megtalálunk, amiért a zenekart szeretni lehet: lüktető ütemek, erotikus fülledtség, popos szentimentalizmus, és az a bizonyos plusz, amitől a lábak önkéntelenül táncolni kezdenek.

Jó ideje már annak, hogy Izlandról csak a gejzírek, a vikingek vagy a kacifántos nyelv jutott az ember eszébe. Az elmúlt évtizedben az ország elsőszámú exportcikke a minőségi könnyűzene lett, köszönhetően olyan remek zenekaroknak, mint a december elején Budapestre látogató GusGus.

A kezdetben filmezéssel és színészettel foglalkozó formáció hamar rájött, hogy milyen más eszközzel fejezzék ki még jobban magukat. Ez pedig az elektronikus zene. Ám itt sem zárhatjuk munkásságukat egy színtiszta műfaj korlátai közé: az első időszak keményebb, technósabb iránya hamar kiegészült a lelket megszólító soullal, és hogy folyamatosan kísérleteznek egy csak rájuk jellemző hangzásvilággal.

Az idén megjelent Mexico című anyagon az eddigi legpoposabb oldalát mutatja a zenekar. Így hiába az izlandi gyökerek és a decemberi időpont, a GusGus úgy megtáncoltatja majd a közönségét, hogy senki nem fog fázni az Akvárium NagyHalljában. A lemez legnépszerűbb slágerei (Crossfade, Obnoxiously Sexual) mellett egész biztos helyet kapnak a repertoárban az olyan régi kedvencek is, mint az Over, vagy az Arabian Horse.

A kifinomult zenei élményre a GusGus csodálatos hangzásvilágán túl az Akvárium Klub első osztályú hangtechnikája a garancia. Ráadásul egyedi fényshow párosul hozzá, melyet kifejezetten a GusGus aktuális turnéjához terveztek, ergo mindenki biztosra veheti, hogy a koncert utáni napokban is gyakran kalandozik el a gondolata Izland vagy épp Mexikó felé.

Event: https://www.facebook.com/events/703266346393323