2015. január 14., szerda 20h
Bohemian Betyars kislemezbemutató, Join da Tease (F), Antonia Vai (H/S), Deepfields Delay, Li & Baco
Jegyár: 1000 Ft, elővételben kapható. Kétnapos bérlet: 1500 Ft.
2015. január 15., csütörtök 20h
Bohemian Betyars, Masala Soundsystem (PL), NasCa, Nasgul, ApeRape
Jegyár: 1000 Ft, elővételben kapható.
A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő
Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón. A fesztivál támogatója a Francia Intézet, a Lengyel Intézet és a Visegrad Fund.
Az UbikEklektik egy párhuzamos jelenben játszódó összművészeti fesztivál, csavargató sci-fi vizuállal, akusztikus balkan-gypsy beatekkel, ambien chill, goa életérzés, tisztességes live techno szétmenés, házisörrel és minden földi és égi jóval – no meg egy kaidós filmforgatással. A két, valóban eklektikus napot a speciálisan erre az alkalomra főzött Ubik sörön kívül a Bohemiann Betyars dupla kislemezbemutató koncertje köti össze. Rengeteg remek zenekar, változatos DJ-szettek
A Bohemian Betyars 2009 hajnalán alakult, mikor az énekes, és a villanygitáros, egy borozással, és pálházi lófingató pálinkázással eltöltött este után kitalálták, hogy együtt fognak zenélni. Miskolc fattyai közül, tereket és kocsmákat járva szedtek össze egy hegedűst, saxofonost, bőgőst, és egy dobost, ezzel meg is született a hat tagból álló speed folk freak punk zenekar.
A Masala a varsói elektronikus zenei élet talán legnagyobb létszámú és egyik leginnovatívabb csoportosulása. Ennek egyik leágazása ez a világzenét a reggae-vel, elektronikával, hiphoppal és kavalival ötvöző, elképesztően lendületes soundsystem formáció, amelynek tagjai húzós ritmusokat vegyítenek éteri költészettel – bármily furcsán is hangzik mindez.

A magyar származású, Svédországban született, de egy ideje Budapesten élő svéd énekes/dalszerző, Antonia Vai a stockholmi klubszinpadokon tört be a svéd zenei életbe és szerzett magának egyre növekvő közönséget. Javarészt angol nyelvű dalaival – melyek mindegyike egy-egy szenvedélyes, kiszámithatatlan történet – saját világot teremt, és a legszebb dalszerző-előadói hagyományokat követi. „Bohém souldívának” is szokták nevezni, de alapvetően folkos, akusztikus, gazdagon ritmizált, költői darabjai gyönyörűen egyensúlyoznak a melankólia és a dinamizmus határán.
A francia Join da Tease neve (Szállj Be A Buliba!) pontosan leírja, hogy miről is van szó: a hamisítatlan “urban reggae” zenekar a Bohemian Betyars testvérbandája is lehetne. Vibráló ska, Manu Chaós utcazene, dub, elektro és hip-hop kavarog rendkívül energikus zenéjében.
A vad speedfolk-freakpunk koncertek mindkét nap nagyszabású DJ-szettek zárják, hasonlóan eklektikus felfogásban, a psytrace-től a techhouse-ig.
A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Részletes program, bőséges információk, interjúk, fotók, galériák, belehallgatás, fórum és jegyvásárlás a www.a38.hu oldalon. A koncertre jegy vásárolható bankkártyával vagy MasterCard Mobile alkalmazással az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.
Kapunyitás a programok meghirdetett kezdése előtt egy órával. A koncertteremben tilos a dohányzás, dohányzó vendégeink az A38 Hajó fűtött orrteraszán gyújthatnak rá.
Event: https://www.facebook.com/events/354094094774514]]>