A zenében lévő gépiesített hatások elidegenítik az embereket – mondta Adorno német filozófus, zeneesztéta. Ezzel ellentétben a techno zene ismétlődő alapüteme olyan hatással van a hallgatóra, ami összekapcsolja mindenkivel, aki ugyanazokban a hangzásokban van épp jelen. A Berlinben és Szentpéterváron már népszerűvé lett, TOGETHER IN THE DARK, minimál technoparti sorozatba bekapcsolódott Budapest is, hogy együtt fedezhessük fel az ismeretlent. 2015. február 6-án az A38-as hajó gyomrában jön össze a minimal techno és tech house legújabb hanghullámaira kíváncsi közönség.

Az elnevezésben szereplő “dark” kifejezés ne tévesszen meg senkit, a létező dark techno műfaj ellenére, itt nem a sötét hangulatú, apokaliptikus érzületű techno zenéről van szó, hanem a sötét, mint egy asszociáció jelenik meg az ismeretlenre vonatkozva. Together in the Dark azt jelenti, hogy együtt fedezzük fel a még “sötétben” lévő legújabb hangzásokat és meghallgatjuk, hogy mit mutatnak Európa ismert és kevésbé ismeret technóelőadói.

Ha egy buli meghódítja Berlint, majd Szentpétervárt nem lehet kétségük, hogy Budapesten is sok vájtfülű érdeklődő kapja fel a fejét a hírre, hogy egy, az európai szcénán átívelő technoparti sorozatba a magyar főváros is becsatlakozik. A január eleji felvezetőparti már ízelítőt adott azokból az új hangzásokból, vezető irányzatokból, amik sokakat várakozásra késztet a februári bulival kapcsolatban. “Igyekszünk egy átfogó képet adni arról, hogy merre tart a minimal techno Európában.”  – foglalta egy mondatba a lényeget Seldon, hazánkat a partisorozatba bekapcsoló  “Budapest in the dark” koordinatora.
Rengeteg előadó és producer tevékenykedik ebben a műfajban, sokuk produktuma elkerüli a közönség hallójáratait, aki pedig keresik az esztétikusan lemeztelenített, mindig megújuló hangzást. Ezt keresik a TOGETHER IN THE DARK követői Németországtól Oroszországon át Magyarországig. Összeköti az embereket az új tehetségek, stílusok változása, az érzés különlegessége, hogy valami újat, mások által még ismeretlen világot fedeznek fel.
A több évnyi ibizai rezidencia után Berlinbe költöző, olasz származású Luigi Rossi, hogy segítsen felfedezni a minőségi elektronikus zenék rejtett kincseit, olyan művészeket keresett meg, akiknek az alkotásai hatással voltak rá, illetve olyan DJ-ket, akik mixeikben ezen rétegre fókuszálnak. A japán ” Kittikun Minimal Techno Shoutcast ” radión elindított, majd a Digitally Imported webradión tovább hódító “TOGETHER IN THE DARK” címet viselő, heti rendszerességgel jelentkező műsorába őket invitálta meg zenélni. A műsornak olyan nagy volt a sikere, hogy partisorozat kerekedett belőle. Először Berlinben, majd Szentpéterváron is hónapról hónapra rophatták a technoszeretők. “Az, hogy Berlin és Szentpétervár után Budapesten is elindul az elektronikus zene ezen vonalára szakosodott TOGETHER IN THE DARK sorozat, annak köszönhető, hogy van egy bővülő közönség, akik friss, új zenékre vágynak és nem találják, vagy épp nehezen találják meg ezeket. Szeretnénk új hangzásokat és iránymutató előadókat meghívni Budapestre, így bekapcsolva a hazai szcénát Európa technozenei hálózatába. A sorozat további európai helyszíneken is elindul majd 2015-ben” – mondta Seldon azzal kapcsolatban, hogy milyen igények hívták a partisorozatot Budapestre.

 Together In the Dark – Troy + Miro + A38
A február 6-i, A38-as bulin a partisorozat atyja, Luigi Rossi mellett két nagyágyú, Troy Pierce (US) és Miro Pajic (DE) zenél majd nekünk, fel- és levezetésről Chryophase (UK), Seldon (Budapest in the dark) gondoskodnak majd. Akik szeretnének belehallgatni a parti hangulatába, mielőtt felfedezhetnék azt, a sorozat dedikált Soundcloud oldalán megtehetik, a többieknek szerencsés felfedezést kívánok, induljunk el együtt a sötétbe.
Lehetőség van 2 személyes, páros belépő elnyerésére is, részletek a “Budapest in the dark” Facebook oldalán.
Esemény: https://www.facebook.com/events/1504161073183618]]>