Ibiza neve hosszú ideje összefonódott a hedonista életvitellel. Franco irányítása alatt a másképpen gondolkodó liberális spanyolok mekkájának számított. A 70-es években a sziget volt maga a paradicsom a hippi mozgalom követői számára, a 80-as években pedig megjelentek az első hátizsákos turisták és klubberek.
Az álomsziget uralmát eddig senkinek sem sikerült megtörnie, Dubajban azonban máshogy gondolják.
A Perzsa-öböl sekély vize lehetővé teszi a mesterséges szigetek viszonylag könnyű “megépítését”.
A “Dream Island” elnevezésű sziget négy millió négyzetméteren terülne el, Dubajtól 40 percnyire. A szigetre szállodákat, éttermeket bevásárlóközpontokat és klubokat építenének. 20 000 ember szórakozásáról gondoskodnának egyszerre.
Mindezt abban az országban, ahol a legcsekélyebb mennyiségű kábítószer birtoklásáért is azonnali börtön jár és alkoholt is csak a szállodákban árusítanak. A legendás drum and bass DJ, Grooverider biztos sokat tudna erről mesélni, ő csúnyán megütötte a bokáját, és már a reptéren lekapcsolták 2 gramm fű miatt… Négy évre akarták elmeszelni, végül nyolc hónap után szabadult.
A szigetre nem vonatkozna a szabályozás, korlátlan mennyiségben lehetne piálni.
George Saad marketingigazgató szerint mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy Dream Island legyen az új Ibiza.
A költségekről még nem sokat tudni. előzetes számítások szerint nagyjából 3 milliárd fontról lenne szó, egyelőre keresik a befektetőket. 2018-ra tervezik a nyitást.
Dubaj egyszer már csúnyán befürdött egy hasonló ingatlanberuházással, úgyhogy nem vennénk rá mérget, hogy bármi is lesz ebből.
Kép forrása: Sadique.com]]>