A héten különleges kiadással jelentkezik a Csütörtöki Csekk mert átköltöztetjük a székhelyünket Szegedre, ahol jobbnál jobb programok várnak ránk, így most kivételesen az ottani lehetőségeket szeretnénk bemutatni. De azért ne búsuljanak azok se, akik Pesten néznének el valamerre a hétvégén, a végén nekik is megpróbálunk egy kis segítséget nyújtani. A hozzá illő zene pedig a következő:

CSÜTÖRTÖK

jate

JATE

Kivételesen innen kezdődik most a hétvége mivel Szegeden megrendezik a fél év egyetlen Progression-jét amit ennek megfelelően elég nagyszabásúra is terveztek. Még külföldi sztárvendéget is hívtak, nem is akármilyet, ugyanis Primarie (RO), a Tzinah Records alapítója is vendégük lesz. Hozzájuk tartozik például Adam Touch, aki az egyik legígéretesebb hazai producer jelenleg és jelenlétével szintén emelni fogja az est színvonalát. A Tzinah-ról annyit kell tudni, hogy a román minimált képviselik és hazájuk egyik legelismertebb kiadója. Ez azért elég árulkodó tekintve, hogy ennek a stílusnak az őshazájáról beszélünk. Csak hogy maradjunk a stíluson belül, a Monolick és az Electric Boutique fog még a keverő pulthoz állni b2b-be, akik bár még annyira nem népszerűek, hazai minimál körökben nagy elismerésnek örvendenek. Utánuk Yohan B aztán kimaxolja a „nem ismert” kategóriát, ellenben ez után a mixe után szerintünk mindenki meg van győzve, hogy érdemes lesz meghallgatni. És akkor a végére az est szokásos házigazdái az Attic Ears & If I Can akik biztosíték a tökéletes bulira hiszen ki emlékszik olyanra, hogy akár egyszer is ne lett volt jó a zene Progression-ön? Ami azért elég szép teljesítmény főleg, hogy idén 10 éves a rendezvénysorozat, aminek az alkalmából biztosan nagyon különleges szettel készülnek. Az évforduló alkalmából, és mert ebben a fél évben egyszer van mindenkinek lehetősége progira menni, reméljük ti is megtekintitek a Jatét ma este, mert mi biztosan ott leszünk.

Esemény

Kinek ajánljuk? Mindenkinek, aki szegedi és kedveli az elektronikus zenét, ritkán van lehetőség ennyi kiválóságot egyszerre meghallgatni és hát mégiscsak az egyetlen Progression-ről beszélünk. A román minimál stílus kedvelői pedig végképp nem hagyhatják ki, de mindenki mást szeretnénk felkészíteni, hogy ez a stílus inkább „utaztatós szálloda”, aki egy kis veretésre jönne le a Jatéba azoknak erősen ajánljuk belehallgatni a DJ-k soundcloudjába.

PÉNTEK

Popper Mór Mulatója

A Deep Time keretein belül pénteken még egy Citymatinés oszlopos tagot van szerencsénk meghallgatni Szegeden (a múltkor Sobek volt) most pedig a Monolitot üdvözölhetjük körünkben. Aki volt már valamelyik délutáni hepajkodásukon az tudja, hogy esély sincs a csalódásra, bármilyen stílusban is fognak játszani biztos, hogy minőségi és érdekes lesz. Aki pedig nem ismerné őket, azok hallgassanak bele ebbe a friss promo mixükbe aminek bizonyos részei elég meggyőzőek tudnak lenni. A Monoliton kívül még fellép Rolexx, akit már egyszer csekkoltunk élőben és mellé nem is szeretnénk körítést írni, csak annyit hogy kihagyhatatlan, mi őt várjuk a legjobban. Zárásként pedig Pipe fog játszani, aki mióta megtalálta a végleges stílusát rendkívül ígéretes a szakmában. Szinte hónapról hónapra érezhető volt nála a fejlődés, az új dolgok beépítése és most már bátran ajánljuk bárkinek, aki a lassabb ütemeket kedveli.

Esemény

Kinek ajánljuk? A Deep House szerelmesinek, akik már voltak Citymatén, azoknak azért, akik esetleg még nem jutottak el azoknak azért, illetve mindenkinek aki unja a Retro állandóságát és valami újat szeretne kipróbálni. Ha nem szeretnénk otthon maradni péntek este, akkor ennél nem nagyon tudunk jobb programot elképzelni.

SZOMBAT

Manuel Kávézó

Reggel hattól szeretettel várnak mindenkit Újszegeden, aki valamiért lemaradt az előző esti produkcióról, vagy éppen talán nagyon benne maradt. A fellépők Erro (taps) Pipe, Cat és Peter szóval az ismertebb szegedi underground, a jelszó pedig: kifulladásig.

Clock

Aki valamiért nem ért rá az előző két napon, vagy esetleg semelyik program nem nyerte el a tetszését, mondjuk, mert a kicsit keményebb vonalat kedveli, azok se fognak csalódni a szombatban. Ugyanis Snake Sedrick érkezik a városba, hogy megmutassa szerinte milyen a jó tech-house, akik nem ismerik azoknak esetleg garancia lehet, hogy Jay Lumen az egyik legjobb barátja, rengeteget dolgoznak együtt, illetve mostanában állítólag Richie Hawtin is dicsérgeti. Savage és Daniel Sallay pedig együtt is és külön is jók szoktak lenni, biztos jó kis lépegetős lesz ez is.

Esemény

Kinek ajánljuk? Akiknek a deep house és román minimál stílusok túl unalmasak, történés nélküliek, ők itt biztosan jól fogják magukat érezni, ne hagyják ki. Illetve persze az örök szombati bulizóknak, akik csak ezen a napon tudnak elmenni, így a másik két programról már lemaradtak, nekik is inkább ezt szeretnénk javasolni mintsem például a Retrot.

+1 extra tipp Budapestieknek

Tesla

Ha mi szombaton Pesten lennénk (és lecsúsztunk volna Alan Kalkbrenner az Akváriumban – sold out) akkor Ripperton-ra esne a választásunk a Teslában.

Esemény

Kinek ajánljuk? Aki olcsón szeretne minőségi tech-houset hallgatni, mert az 1000 Ft-os belépő tényleg nevetséges, egy olyan sztánvendégért aki Luciano és Deetron legjobb szövetségese.

Reméljük senki nem haragszik meg a helyváltoztatásért, ígérjük jövő héten újra Pestről jelentkezünk, de addig is nézzetek vissza hétfőn, ahol a Hétvégi Hírek cikksorozatunkban beszámolunk milyen is volt az elmúlt pár nap. Jó szórakozást mindenkinek!

]]>