Terence Fixmert a techno nagy újítójaként ismerik, amióta csak első lemeze, a stílusteremtő Muscle Machine megjelent DJ Hell híres International Deejay Gigolójánál. A totálisan lecsupaszított, döngölős alapokra felhúzott ipari effektekből, EBM-ből, minimálból összecementezett monumentális építmény alapvetően határozta meg a techno fejlődését.
Bár nem mondjuk, hogy senkit sem lepett meg, azért elég kézenfekvő volt, hogy Fixmer hosszú és gyümölcsöző együttműködésbe kezdett a Nitzer Ebb jellegzetes hangú énekesével, Douglas McCarthyval. Nyugodtan mondhatjuk, hogy ez volt az elektronikus zene történetének egyik leggyönyörűbb, két nagylemezt is eredményező kooperációja. A nyolcvanas évek emblematikus poszt-indusztriál arca dolgozott együtt a kétezres évek elejének új hősével.
Nem kétséges, hogy Fixmernek óriási szerepe van a modern techno hangzásának megalapozásában, a „Berghain sound” kicsiszolásában, és abban, hogy a nyers, ipari alapok beszivárogtak (vagy inkább bedübörögtek) a táncterekre.
És most itt a francia producer ötödik nagylemeze, a Depth Charged. A lemezt „minden eddiginél befelé fordulóbb” albumának nevező Fixmer egy számban (Inside of Me) még énekel is – már amennyire az ipari alapok fölött felbugyogó, baljós, hörgős suttogást éneknek lehet nevezni. Terence Fixmer legújabb lemezét élő fellépésen mutatja be az A38 Hajón.

Szólólemezek:
Muscle Machine, 1999
Between the Devil (Douglas McCarthyval), 2004
Into the Night (Douglas McCarthyval), 2008
Comedy of Menace, 2010
Depth Charged, 2015
Esemény: https://www.facebook.com/events/794363327312703/
]]>