Április huszonnegyedikére már hónapokkal ezelőtt bevéstem az esti programot a naptárba: Brains lemezbemutató a Parkban!
Aztán megláttam ezt az eseményt facebookon és egyből változott a terv.
Ami péntek este a Teslában történt, az ugyanis akkora kuriózum, hogy minden előzetes elképzelést felülírt!
A Hangmúzeum Budapest kezdeményezés ugyanis egy egészen egyedülálló célt tűzött zászlajára: összehozni egy színpadon a magyar elektronikus zene két ikonikus alkotóját, akiknek a munkásságát majd’ harminc év választja el egymástól.
Személy szerint most jártam először a Teslában, így már nagyon kíváncsi voltam, hiszen mindenkinek volt véleménye a klubról.
A kiszolgálás valóban elsőosztályú, már-már “túl kedves”.
Megértem azokat, akik az “underground” környezethez vannak szokva, és ez őket feszélyezteti, nekem a harmadik iksz környékén már kifejezetten tetszett, úgy gondolom, hogy a klub is elsősorban inkább ezt a korosztályt célozza meg.
A hely színvonalához képest az árak teljesen rendben vannak.
A nyárias időjárás már áprilisban beköltözött a Kazinczy utcába, így a performansz kezdetéig az udvaron iszogattunk.
Tóth Andris zongorakoncertjével indult a program. Az elmúlt időszakban számos alkalommal volt szerencsénk meghallgatni (Budapest Essentials, Jelen, Müszi, Toldi stb.). Aki klasszikus zenére vágyik, fesztelenül, bulis közönséggel, annak mindenképp érdemes őt meghallgatni. Az open air szezon közeledtével valószínűleg még több zongorafellépését el lehet kapni, akár egy teraszon, hűsítő italokat kortyolgatva.
Táncolni erre nem lehet, de Benkő László gondoskodott róla, hogy senki ne maradjon ülve!
Az Omega billentyűse immáron 72 éves! És iszonyat menő! Csípőből keni-vágja az elektronikát, kevesen tudják róla, hogy pionír szerepet töltött be a hazai szintetizátorzenék, a space-hangzás, valamint a kísérleti elektronika kibontásában, szólólemezei a mai napig a műfaj itthoni klasszikusai.
Nekikezdett, mi pedig eleinte csak pislogtunk, aztán bólogattunk, majd táncra perdültünk, miközben a háttérben, a vetítőfalon a magyar animáció fénykorának (1960-1980) mesterművei pörögtek.
Fantasztikus, teljesen egyedülálló estének lehettünk részesei!
Sajnálhatja, aki ezt kihagyta, már csak azért is, mert a lányok egész este ingyen ihatták a vodkaszódát 🙂
Bízunk a folytatásban. Már csak azért is, mert a másik nagy omegás, Presser Gábor ugyanekkora koponya, számtalan elektro himnuszt írt még a 80-as években! Többek között ő jegyzi a Malév zenéjét, de a La Baletta átdolgozása is nagy sláger volt anno az E-klubban. Benkő László és Presser Gábor bármelyik négynegyedes buliban megállná a helyét zeneileg!
Köszönjük!
Készült nyolc videó, hallgassátok és nézzétek meg, mert ezt tényleg nagyon érdemes!

]]>