A burn Residency nemzetközi zsűrije a napokban kiválasztotta azt az öt magyar DJ-t, akik továbbjutottak a világ legnagyobb DJ versenyének budapesti döntőjébe. Közülük egy biztosan utazik Ibizára egy mentortáborba, hogy bizonyítsa tehetségét a legendás Carl Cox és a meghívott zsűritagok, többek között Marco Bailey, UNER és hazánk büszkesége, Jay Lumen előtt.
A burn energiaital által létrehozott nemzetközi DJ tehetségkutatót már negyedik éve rendezik meg, és attól különleges, hogy világsztár előadók személyesen oktatják a versenyzőket. A verseny utolsó állomása Ibizán lesz, ahol hazánkat is képviseli majd egy fiatal lemezlovas. Az ibizai táborban olyan mentorok vettek már részt a korábbi években, mint David Guetta, Avicii, Fatboy Slim és Pete Tong.
Magyarországról idén 123-an jelentkeztek a 100 000 euró értékű DJ szerződésért és az egész nyárra szóló ibizai klub rezidenciákért. A versenyzőket első körben a közönség egy online szavazással rangsorolta, majd a nemzetközi zsűri kiválasztott öt előadót, akik a magyar döntőbe juthattak. A döntősök kiválasztásakor szempont volt a zeneválasztás, az alkotási technika, a kreativitás, az összhatás, valamint a versenyzők internetes profiljain fellelhető információk, amelyek a nevezők személyiségéről árulkodnak. Végül Mira Joo, Gregory S, Greg Molnar, Street Memory, NDiaz művésznéven futó jelentkezők nyerték a tehetségkutató első szakaszát.
A következő feladat egy 60 perces mix elkészítése, amelyet a Sonica Ibiza rádió fog majd sugározni május végén. A nemzetközi zsűri a mix minősége és a személyes interjúk alapján dönt majd arról, hogy ki képviselje hazánkat a burn Residency DJ tehetségkutató ibizai állomásán.

]]>