Megérkezett Magyarországra a világhírű DJ-viadal, a Miller SoundClash! A rangos tehetségkutató versenyre – a VIVA közreműködésével – most először lehet hazánkból jelentkezni. A globális döntőn a nyertes a világ egyik TOP 10-ben helyet foglaló DJ-je előtt léphet színpadra az exkluzív las vegasi záróbulin.
„DJ-k, partik, versengés, izgalom és összecsapások várnak ránk a következő hónapokban és biztosak vagyunk benne, hogy a tv-nézők és a tomboló közönség – mint mindenhol a világon, úgy nálunk is – végig kíséri a zsűri kegyeiért küzdő zenészeket a hírnévhez vezető úton” – mondta Iszak Eszti a Magyarországon most elstartoló Miller SoundClash DJ-tehetségkutató verseny bemutatkozó eseményén, csütörtök este a Symbolban.
A Miller SoundClash nemzetközi DJ-tehetségkutató első körben országonkénti versenyekből áll, majd az ezeken nyertes legjobb zenészek, illetve formációk összemérhetik tudásukat egy öt napon át tartó globális döntő során, amelynek Las Vegas legnépszerűbb klubjai adnak helyet. Tavaly erre a világ legtávolabbi sarkaiból is érkeztek jelöltek Dél-Koreától kezdve Panamán át egészen Zimbabwéig, idén pedig Európát Törökország mellett hazánk képviseli majd a versenyben!
2014-ben végül a Tom&Collins mexikói DJ-páros tehetségei győzedelmeskedtek, amelyet többek között egy a Dash Berlin előtti fellépéssel ünnepelhettek meg. A tét idén sem kisebb, mint hogy a DJ MAG által is pártolt verseny globális döntőjén a nyertes a világ egyik TOP 10-ben helyet foglaló DJ-je előtt léphet színpadra az exkluzív las vegasi záróbulin.
Ehhez azonban a jelentkezőknek előbb még az országos megmérettetéseken kell megküzdeniük egymással, az összecsapások során bemutatni legjobb tudásukat és elnyerni a zsűri és a közönség kegyeit, melyben a VIVA a Miller SoundClash partnere. A tehetségkutató verseny nyomon követésére új műsor indul a csatornán, amelynek műsorvezetője Julia Carpenter lesz. Nem véletlenül, hiszen ő is tagja a magyar verseny 3 tagú zsűrijének DJ Junior és Karányi Dani mellett.
A Miller SoundClash versenyre 2015. június 10-ig jelentkezhetnek a 25. évüket már betöltött DJ-k, akik a soundclash.vivatv.hu oldalra tudják feltölteni a nevezésre szánt, legfeljebb 30 perces mixüket. Ezután a zsűri által kiválasztott 10 résztvevőre két körben tud a közönség online szavazni, illetve a végső kiválasztásban újra szerephez jut a szakmai zsűri is. A 10 DJ eközben folyamatos bemutatkozási lehetőséget kap: megmutathatják magukat a tv-ben, valamint fellépnek a népszerű siófoki Palace Club-ban is. A hazai versenyt egy őrületes parti zárja itt augusztus 8-án.
Az idei világesemény beharangozója:

A tavalyi világesemény záró filmje:

A Miller SoundClash verseny menete:
2015.05.14. Kezdődjön a Miller SoundClash: A sajtótájékoztatóval indul a hazai Miller SoundClash verseny, bemutatásra kerül az esemény és a szakmai zsűri – Julia Carpenter, DJ Junior és Karányi Dani.
2015.05.15–06.10. A nevezések feltöltése: a 25. életévüket betöltött DJ-knek a soundclash.vivatv.hu oldalra kell feltölteniük a nevezésre szánt, legfeljebb 30 perces mixüket, regisztrációt követően.
2015.05.15. Elindul a VIVA TV Miller SoundClash műsora: Julia Carpenter hetente frissülő tartalommal jelentkezik a verseny egész ideje alatt.
2015.06.13 A TOP 10 DJ kiválasztása: A szakmai zsűri kiválasztja az általa legjobbnak ítélt TOP 10 DJ-t.
2015.06.14– 07.26. Első közönségszavazás: A kiválasztott 10 résztvevőre szavazhat a közönség a soundclash.vivatv.hu weboldalon.
2015.07.03. TOP 10 DJ Party: A kiválasztott 10 legtehetségesebb DJ fellépése a siófoki Palace Club-ban.
2015.07.27–08.07 Második közönségszavazás – TOP 3 DJ: A TOP 10 DJ-ből legtöbb online szavazatot kapott 3 versenyzőt érintő újabb szavazás indul.
2015.08.08: Döntő – a Magyarországi TOP DJ kiválasztása: Az online közönségszavazás mellett a zsűri is leadja a voksát, valamint a döntő rendezvény helyszínén is van lehetőség szavazatot leadni. Ezek különböző súllyal számítanak bele a végső nyertes kiválasztásába (online: 50%, zsűri: 30%, helyszínen: 20%). A TOP 3 DJ fellépésével, a díjak kiosztásával és a nyertes bejelentésével együtt a záró partyra 08.08-án kerül sor a siófoki Palace Clubban.
2015.09. Las Vegas globális döntő: A hazai nyertesnek lehetősége lesz Magyarországot képviselni a szeptember végi 5 napos döntőben, aminek keretében nemzetközi szinten történő megmérettetési és bemutatkozási lehetőséget kap Las Vegas egyik kiemelt klubjában. A nemzetközi döntő nyertese egy világhírű DJ koncertjén kap fellépési lehetőséget, valamint kap egy DJ Mag profilt, illetve merchandising termékajándékot.

]]>