Kényes ügybe keveredett a nagy múltú berlini kiadó. Plágium miatt vissza kellett vonnia egy Emmanuel Beddewela alias Confucio nevű olasz producer lemezmegjelenését. A “Golden Rule“ című EP két zenéjét is Stanislav Tolkachev és Alexey Volkov korábbi szerzeményeiről másolta.
Egy orosz producer, Dasha Rush arról írt facebookon, Beddewela „Where The Logic Ends“ című zenéjét Tolkachev „Blue Mood“ című szerzeményéből nyúlta. A „The Present Is The Future“ című zene eredetileg pedig Tolkechev „Self Control“ című zenéje.
A Tresor Records az üggyel kapcsolatban nyilatkozatot adott ki, melyben az áll, hogy megvizsgálták a vádakat és visszamondták Beddewela fellépését a Tresorban. Ez egyébként még áprilisban történt. A már kipostázott lemezeket visszahívják és megsemmisítik. A digitális megjelenés is lekerült az online lemezboltok kínálatából. “Sampling, remix, átdolgozás, re-edit: ezek mind hozzá tartoznak az elektronikus zenéhez. Sajnálatos módon ez a mostani példa messze túlmutat ezen.” – így szól a nyilatkozat egy része, a teljes szövegét itt lehet elolvasni angolul. A Tresor sajnálja a történteket.
Discogs-ról egyébként még nem szedték le.

]]>