Berlin a technozene fővárosa. Ez nem közhely, hanem tény. Az elektronikus zene a korábbi iparnegyed romjai között kelt életre, mára már mindenhova beszivárgott: négynegyed szól az Alexanderplatzon, az edzőteremben és az éjjel-nappali boltokban is. Bármelyik pillanatban összetalálkozhatunk egy Top DJ-vel a városban és ehhez még bulizni sem kell menni.
1. Voo
Designer márkák megfizethető áron, egyedi, minimalista darabok és dekorációk. Nem számít, hogy street wear, high fashion, gyertya vagy éppen napszemüveg: itt minden megtalálható. A Kreuzbergben található üzlet gyakran szolgál különböző rendezvények helyszíneként, legyen szó kiállításról, sajtótájékoztatóról, vagy koncertekről.
voo
2. Viktor Leske Salon
Marcel Dettmann, Richie Hawtin, Rebekah, Marcel Fengler, Tale of Us és Jennifer Cardini: kitaláljátok mi a közös bennük? Ugyanoda járnak fodrászhoz! Leske öt évvel ezelőtt nyitotta meg első fodrászüzletét Kreuzbergben. Az eredmény? Átütő siker, azóta már újabb egység nyílt Mitte városrészben. Az enteriőrt a Berghain belsőépítésze tervezte. Kiállítások, divatbemutatók helyszíne, ilyen illusztris vendégkörrel pedig az is gyakran megesik, hogy valaki spontán felrak néhány lemezt.
Dezeen_Viktor-Leske-by-karhad_ss_1
3. Bartleby
Kreuzkölln egyik pincéjében járunk, jól eldugott helyen. Egy aprócska spanyol nyelvű könyvesbolt és könyvtár, éjjel pedig vermouth bár és kulturális központ. Ha nem tudsz spanyolul, az sem baj, vegyél magadhoz egy pohár italt, hétvégenként DJ-k játszanak (Lucrecia Dalt, Ondula, DJ Peacocka), de a legkülönbözőbb stílusban lépnek fel zenészek.
bartleby
4. Rag and Bone Man
Barátságos vintage üzlet a nyüzsgő Karl-Marx-Straße egyik mellékutcájában. Kézműves helyi ékszerekre és az 50-90-es évek különleges ruhadarabjaira lehet itt bukkanni. Kávézó, találkahely, lehet könyveket csereberélni. szombatonként lottóhúzás. Akusztikus koncertek, DJ-szettek helyszíne, de ezt már meg sem kell említeni külön.
rag and bone
5. Weekday
Farmernadrágokra specializálódtak, saját gyártású és egyéb márkákra. Online is pofonegyszerű rendelni, de a fizikai megjelenés sem csupán azt segíti, hogy felpróbáljuk a méretünket. A boltban helyi DJ-k zenélnek, az online webáruházban pedig a saját Spotity csatornájuk szól, amit ITT lehet hallgatni. Közben több új üzletük is nyílt már.
weekday
6. St.Mauli
A St. Mauli hamisíthatatlan bajor hangulattal támad Berlinben. A srácok a street food vonalon kezdték, eleinte hagyományos sváb húsos táskát (Maultashen) árultak koncerteken és deszkás versenyeken. Miután összeszedtek 1000 rajongót facebookon, megnyitották az első egységüket Friedrichshain-ban. A Maultaschen kiváló választás egy kiadós hétvége előtt.
st.mauli
7. KaufDich Glücklich
2002 óta üzemel Prenzlauerbergben. Azóta már további négy üzletet nyitottak csak Berlinben, de egész Németországban és Ausztriában megtaláljuk a polcokon a saját tervezésű ruhákat, designer kiegészítőket. Bolhapiac, élő zene, DJ-szettek. ITT kaphatsz egy kis ízelítőt.
kaufdich
8. Filterhouse
A tulajdonosok olyan helyet szerettek volna létrehozni, ahol a zenét, művészeteket a tökéletes kávéval tudják ötvözni Napközben szűrt kávé, teakülönlegességek, házi készítésű szörpök, különböző harapnivalók és ebéd várja a vendégeket. Esténként koktélokat és gint szolgálnak fel. A sarokban egy gramofon teszi még hangulatosabbá a helyet. Minden este szól a zene.
frank-vom-filterhouse-x
9. Markthalle Neun
A kaja összeköt! Háztáji piac Kreuzbergben, a város közepén. Őstermelők áruljál a legkülönbözőbb szezonális és bioélelmiszereket, italokat és egyéb termékeket. Hétvégi piac, ételkóstolások, igen gyakran környezetvédelmi, tudományos megmozdulások platformja. Gyakran megfordulnak itt DJ-k vásárolni és zenélni.
markthalle
10. Café Bagdad
Berlin egyik kedvenc éjjel-nappali kebabosának állít emléket a hely, ami egyfajta találkozóhelyként szolgált egykoron, valaha itt szólt a legjobb underground zene Kreuzbergben. Ezek az idők sajnos már elmúltak. Közvetlenül a Watergate mellett ma már csak az éhes szájakat szolgálják ki.

Café Bagdad

Forrás: https://www.djbroadcast.net/article/120699/top-10-spots-in-berlin-where-you-wouldnt-suspect-to-find-a-dj-but-often-will]]>