Új lemezét fogja bemutatni holnap a Budapest Parkban a szombathelyi illetőségű Ocho Macho, akiknek legutóbb tavaly jelent meg albumuk De Puta Madre címmel. A „nyolc hím” ezúttal egy négyszámos EP-t jelentetett meg, mely digitálisan kapható elsősorban, de a koncerteken fizikai formátumban is megvásárolható. A kiadványon található dalokról a zenekar énekese és frontembere, Kirchknopf Gergő mesél:
DPM2:
Ez a De Puta Madre című dalunk új köntösben, illetve új szöveggel. A DPM egy vállalás volt az aktuális helyzet kommunikálása mellett. Szerintem minden embernek joga van véleményt alkotni, de akik a közhöz is tudnak szólni, azoknak még inkább felelőssége és kötelessége ennek néha hangot adni! Mi pedig nagyon szeretünk az EMBEREK oldalán állni! Sajnos országunkban napról napra “nem” érnek csalódások minket, így kézenfekvő volt, hogy tovább visszük a DPM témát. Hogy miről szól a dal, azt nem is kell magyarázni, ebben nincs költészet, csak tényfeltárás vagy inkább közlés, még mindig nem elég durván és keményen. Legalábbis nem annyira, mint ahogyan azt mi kapjuk…
Hegyi Tolvaj/ Haramia
A dalt Halász Judittól kölcsönöztük, az ő dalát dolgoztuk át Ocho Machosra. Kislányommal jártunk Csiribiri tornára és ott hallottam először. Egyből az ugrott be, ha ezt Manu Chao hallaná, biztos feldolgozná! Őt megelőzvén megcsináltuk mi! (nevet) A szövege pedig zseniális! Érdemes végigmenni rajta soronként és egyből látjuk hol tart az ország! Brutál, egyik kedvenc dalom!

7 perc:
Az itthoni fesztiválokon nagyon szigorúan veszik a színpadi időt, ami nem mindig optimális. Ha egy zenekar csúszik, akkor a következők bizony pórul járnak, és faragniuk kell a műsoridőből. Így jártunk egyszer mi is, de nem faragtunk, innen a 7 perc, hiszen ennyivel többet voltunk a színpadon, amiből jó kis balhé lett. Csak úgy mondom, hogy amikor Németországban a Dog Eat Dog előtt játszottunk, simán belefért a visszataps, egészen egyszerűen úgy van kalkulálva a játszási idő. De ugyanígy voltunk a wieseni Sunsplash fesztiválon is, ahol Gentleman előtt játszhattunk. Ez is egy “hungarikum”.
Teccik (feat. Deniz):
Annyira gyönyörű országban élhetünk, csodálatos helyekkel, emberekkel, mégis valahogyan sikerül tönkretenni a dolgokat. Pl. Dobogókő vagy Visegrád gyönyörű helyek, a Föld szívcsakrája, de a büfében az étel, ital szinte megfizethetetlen, már ha van egyáltalán. Ezek el tudják rontani a dolgokat. Persze a természet nem engedi és felülkerekedik az emberi baromságokon. Deniz pedig egy igazán jó arc! Olyan hiphopper, aki intelligens és nagyon emberi. Vele tényleg nagyon kreatív volt együtt dolgozni, egy nagyon értékes előadó, nagyon komoly mondanivalóval!
Ne feledkezzünk el az est másik fellépőjéről! A Firkin 2008-tól szállítja az írült punkot a világ minden tájára, bezsebelt aranylemezt, három Fonogram-jelölést. 2015-ben év a legjobbak közé választották legutóbbi albumát több országban, egyik dalát pedig az Egyesült Államokban. Kézműves igényességű zenéjére bulizik mindenki falunapoktól a metálfesztiválokig, a Művészetek Palotájától a Wacken Fesztiválig, Magyarországtól Kanadáig. Egyébként a zenekar Ocho Macho-rajongó. Sokszor játszott egymás mellett a két zenekar különböző fesztiválokon, és íme: most a PARKBAN robban ki a “hupogás” és az “írület”!
Esemény: https://www.facebook.com/events/1651424145077405/
]]>