Mark Phillips nevét jól jegyezzük meg, ő az emberiség elleni következő nagy bűntett kiagyalója. Mondjuk az Alkohol és Dohánytermékek Kereskedelmi Hivatalának döntéshozói felé is lenne néhány keresetlen szavunk, akik még március 10-én szavaztak arról, hogy kereskedelmi forgalomba kerülhet a „palcohol”.
Phillips viszont arról panaszkodik, hogy az emberek csak a negatív dolgokra fókuszálnak az új csodaszerrel kapcsolatban. Addig amíg senki nem próbálta ki élesben a szert, minden kritika csak feltételezés szintjén állja meg a helyét. Óriási felelőtlenség lenne piacra dobni, ezzel nem mondunk újdonságot. Sokan így felszívnak mindent, ami porrá alakítható. Akármennyire is szarul esik. Drogelvonón lehet találkozni olyan esetekkel, ahol a páciensek alkoholba mártott tampont dugnak fel maguknak, így a szer egyből bekerül a véráramba, és ezáltal a májat is kikerülik. Philps úgy tűnik nem akarja átérezni mekkora veszély leselkedik az emberiségre: „Nézd, az emberek felszívhatják az őrölt borsot is. Tiltsuk be azt is? Attól még, hogy néhány idióta felelőtlenül használ valamit, nem jelenti azt, hogy azonnal be kellene tiltani”.
A honlapon és a csomagoláson nagy betűkkel figyelmeztetnének mindenkit a felelős használatra. Ez viszont vajmi kevés, nem más, mint a büntetőjogi felelősség áthárítása. Egy olyan terméket piacra dobni, ami ekkora visszaélésekre ad okot, nem más, mint gondatlanságból elkövetett emberölés. Phillips és csapata persze nem fog lelőni senkit, de az éles fegyvert ők fogják megtölteni. Phillips érveiről itt lehet bővebben olvasni: http://www.palcohol.com/
Március óta nem nagyon szivárgott ki új hír az esettel kapcsolatban, így csak reménykedni tudunk benne, hogy semmi nem lesz az egészből.
 

Mark Phillips

 ]]>