2015. május 15-én, a glasgow-i városi tanács visszavonta a The Arches működési engedélyét – ami egyben Skócia egyik legnagyobb, és legsikeresebb kulturális helyszíne.
Az intézkedést több hónapon keresztül tartó rendőri razziák előzték meg, a látható hibák miatt, mint a drog, és az alkohol. A The Arches minden tőle telhető módon megpróbálta kezelni a rendőrség aggályait, de minden igyekezetük ellenére állandóan az engedély elvesztésének veszélyével kellett szembenézniük. Nincs még egy klub a skót fővárosban, ami ekkora figyelmet szentelt volna az emberek biztonsága érdekében. Ilyenek például az elsősegély szobák, jól képzett kiszolgáló személyzet, szigorú szabályok, mely a szórakozók biztonságát biztosították.
„The Arches” nemcsak Glasgow legnagyobb szórakozóhelye, hanem a kultúra patrónusa is egyben. Világhírű kortárs előadások helyszíne, segíti a fiatal művészeket a karrierjük kezdetén. A művészetek támogatását a klubban tartott bulikból fedezték, ugyanakkor a skót rendőrség, és a glasgow-i város tanács lépése nagyban fenyegeti a skót kulturális élet ökoszisztémáját és egyben sok ember megélhetését a klub dolgozói közül.
Glasgow város tanácsához benyújtottak egy petíciót, melyben kérik vissza a klub működési engedélyét, hogy folytatni tudják tevékenységüket és a jövőben is hozzájárulhassanak Glasgow kulturális életéhez.

]]>