Tegnap indult a magyar zeneipar szakmai találkozója, a Music Hungary. Ezzel együtt a régió legfrissebb fesztiválja is, a Feszt!Eger, ami május 30-ig tart az egyik legizgalmasabb hazai bulihelyszínen, az egri Bolyki-völgyben.
Milyen lehetőségek rejt a hazai zenepiac és ezeket hogyan lehet minél jobban kiaknázni? Erre a kérdésre keresi a választ a Sziget Szervezőiroda és a ProArt – Szövetség a Szerzői Jogokért egyesület együttműködésében megvalósuló zeneipari konferencia, a Music Hungary. Számos általános és aktuális kérdés kerül majd terítékre, így például, hogy érdemes-e zenei, zenészi karrierben gondolkodni, fejleszthető-e a magyar közönség mérete, elkötelezettsége, Cseh Tamás Program eredményei és tapasztalatai. 2014-ben egy alapos, átfogó kutatás készült a magyar zeneiparról, annak nemzetgazdasági jelentőségéről, nemzetközi összehasonlításokba helyezve. Az elkészült kutatás elsőként az iparág szereplői számára válik elérhetővé a konferencián.
“Hagyományosan, az iparág szereplőit évente összehívó Music Hungary Zeneipari Konferenciához helyben és időben szorosan kapcsolódik az idei Feszt!Eger is” – mondta Tóth Tibor a rendezvény főszervezője. A Bolyki-völgy hallatlanul izgalmas, pincékkel, “katlanokkal” tarkított helyszínén, a három színpadon fellép mintegy félszáz zenekar, a hazai zenei élet krémje a Tankcsapdától Péterfy Boriig, a Quimby-n át a Kiscsillagig, aki csak számít ebben a szcénában.

A Zeneipari Hivatal csoportja is képviselteti magát
]]>