Egy év kihagyás után ismét leszúrhatják sátraikat a Tokajra érkező fiatalok, ugyanis a Hegyalja júliusban visszatér. Idén egy kívül-belül megújult fesztiválon tombolhatnak a rajongók, és a megszokott rock vonal mellett új színek is megjelennek a zenei palettán. A hazai együttesek közül olyan nevekkel találkozhatunk, mint például a The Carbonfools, a Belga vagy a Csík zenekar.
A 2015-ös év zenei fesztiváljainak sora egy régi, mégis új színfolttal bővül, hiszen újra itt Hegyalja. A 15 éves múltra visszatekintő esemény 2000 óta vonzza elsősorban a rockzene elhivatott követőit, idén pedig megújulva Borsodi Kingdom of Hegyalja néven jelentkezik. A fesztivál minden szempontból kinyílik, és sokkal több stílusból válogathatnak a bulizni vágyók.
Clean Bandit, Architects, Rudimental, Chase & Status, Nightwish, Milk and Sugar, At the Gates, Eagles of Death Metal, Punnany Massif, The Carbonfools, Belga, Ivan and the Parazol: csupán néhány név a Borsodi Kingdom of Hegyalja változatos zenei palettájáról. Az új szervezőgárda nem titkolt célja, hogy egy magas színvonalú és sokak számára vonzó fesztivált hozzanak létre, ahol az underground stílusok mellett a populárisabb dallamok is helyet kapnak.
Magyar fronton igazi klasszikusnak számító zenekarok gondoskodnak a tökéletes fesztivá- lélményről. A The Carbonfools már visszajáró vendég, és Fehér Balázs, a zenekar frontembere kifejezetten örül a változásoknak: „Számomra mindig is fontos volt a nyitottság, így boldog vagyok, hogy a Hegyalja kicsit leporolja a rockfesztivál sztereotípiáit és megújul. Végre itt az alkalom, hogy a különböző stílusok képviselői együtt zenélhessenek ezen a csodás vidéken” – mesélte Balázs.
A zenei sokszínűségéről és bevállalóságáról híres Belga ismét felborzolja majd a kedé- lyeket, és idén is meglepetéssel készül a rajongóknak. „Nagyon bizakodunk az újítással kapcsolatban. Ahogy a zenénk is sokszínű, úgy szeretjük, ha a közönségünk is mindenevő és befogadó a sajátos poénjainkra. Lázasan dolgozunk az új lemezünkön, emellett pedig újdonságok és meglepetések várhatók a fesztiválon is, de ezekről még nem mondhatunk el semmit” – árulta el sejtelmesen Mégöt. A hazai fellépők sorában a Csík zenekart is megtaláljuk, akik a népzenei vonalat erősítik a fesztiválon. A népszerű feldolgozásokon kívül, saját szerzeményeikkel is taroló formáció most sem hazudtolja majd meg magát. A tervekről a csapat hegedűse, Szabó Attila mesélt. „Nagy rajongói vagyunk a tokaj-rakamazi helyszínnek és mindig szívesen zenélünk fesztivá- lokon. Elsődleges célunk, hogy minél szélesebb kör megismerje az igazi autentikus magyar népzenét, és a megújult Hegyalja Fesztiválon egy olyan közönségnek mutatkozhatunk be, akik eddig talán még nem láttak minket. A szokásos január-februári pihenő után már belevetettük magunkat a munkába így a fesztiválon már bizonyosan új dalokat is játszunk.”
„Az volt a célunk, hogy mindenki együtt bulizhasson egy varázslatos királyságban. Mi hiszünk abban, hogy egy rocker vagy éppen a hip-hop és az elektronikus zene rajongója is élvezheti ugyanazt a fesztivált. A hangsúly a befogadáson van, és hogy semmilyen szinten ne szűkítsük le a lehetőségeinket” – mondta el Kovács Péter, a Borsodi Kingdom of Hegyalja egyik főszervezője.
„A hazai pálya és az innováció kiemelten fontos számunkra” – tette hozzá Balássy Árpád, a Borsodi marketing vezetője. „Bízunk abban, hogy a megújuló fesztivál felejthetetlen élményekkel gazdagítja a látogatókat, akiknek a hangulathoz hozzátartozik a közös sörözés varázsa.” A zenei vérfrissítés mellett külsőleg is nagy változásokra számíthatnak a fesztiválozók. Egy professzionális kreatív csapat dolgozik a lenyűgöző vizuális megoldásokon, amelyek egy varázslatos képzeletbeli királyságba repítik azt, aki belép a Borsodi Kingdom of Hegyalja birodalmába. A megszínesedett színpadok és a természettel egybeolvadó dekorációk egyedülálló hangulatot teremtenek és az esti sötétedés további látványos meglepetéseket tartogat majd.
]]>