A fesztiválszezon végével csak a nyárnak van vége, a bulinak nincs: a rövid idő alatt a város egyik legkedveltebb klubjává vált Akvárium őszi és téli szezonja megannyi kiemelkedő programot kínál, amivel felhőtlenül lehet végigtáncolni a telet. Jön a Marina and the Diamonds, Dub FX, Hernan Cattaneo, Dj Krush, Oliver Koletzki, Âme, Elliphant, Rangleklods, Ed Rush és John Mayall. 2015-16-os szezonban több mint 500 élő és elektronikus zenei programmal készül az Akvárium Klub.
Az Akvárium szervezői tovább feszegetik a határokat: a pop, a rock és az elektronikus zenéken át a világzenéig minden műfajban világsztárokat prezentálnak. Idén olyan külföldi kiválóságokat láthatunk az Akváriumban, mint például a Bladerunnaz szervezőcsapat meghívására ismét hazánkba látogató Ed Rush (aki tavaly teltház előtt lépett fel itt) és Skynet, akik ketten olyan drum ‘n’ bass bulit csapnak majd szeptember 11-én, hogy azt mindenki megemlegeti.
Szeptember 24-én napjaink egyik legizgalmasabb előadója, a svéd rapper fenomén, Elliphant érkezik, akinek egészen forradalmi elektronikus hip-hop/trap zenéjétől egyszerre lehet eksztázisba és meditatív állapotba kerülni.
akva2

Október 9-én egy egészen különleges zenészt/énekest/performert üdvözölhetünk: az ausztrál Dub FX-et, aki utcazenészként is járja a világot egyedülálló produkciójával: hip-hop, reggae és drum and bass alapokra énekel, beatboxol és loopolgat élőben, magával ragadó energiával. Október 10-én ismét a progresszív house egyik legismertebb képviselőjét, az argentin Hernan Cattaneót köszönthetjük, de csak az fogja köszönteni, aki idejében lép: tavaly rekordgyorsasággal fogytak el fellépésére a jegyek. Október 23-án megint a drum ‘n’ bassé a főszerep: a műfaj legexcentrikusabb figurája, John B fog fellépni angol kollegájával, Ed Solóval és az orosz Lady Waksszal. Másnap, október 24-én az elektronikus különlegességekre éhezők igényeit fogja kielégíteni a dán Rangleklods a Neóval. Október 29-én a blues szerelmesei örülhetnek ismét a (szerencsére) élő legendának, John Mayallnak, míg november 9-én a svájci dobzseni, Jojo Mayer fogja újra megmutatni, hogy lehet élőben is drum ‘n’ basst és jungle-t játszani.
A novemberi csillagvizsgálás 19-én folytatódik, amikor is a japán absztrakt hip-hop mágus, DJ Krush fogja bemutatni Butterfly Effect című albumát.
Hogy decemberben újraélhessük a fesztiválszezont, 12-én, a Szigeten nagy sikerrel fellépő Marina And The Diamonds koncertjét élvezhetjük kifogástalan hangminőségben, testközelből.

És nincs még vége: a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretén belül október 6-án lép fel az Akváriumban a berlini Django Lassi zenekar, mely balkán swingjével frenetikus táncba hívja a közönséget.
A maga műfajában nem kevésbé rangos esemény a 2000 óta zajló Electronic Beats, mely rendezvénysorozat számos újítással várja október 16-án és 17-én az Akvárium Klubban azokat, akik aktívan, a saját bőrükön szeretik megtapasztalni, mi történik épp az elektronikus zenék világában.
Természetesen az Electronic Beatsszel az őszi elektronikus zenei partiszezon nem ér véget! Az Akváriumba látogat Sven Väth felfedezettje, Oliver Koletzki, valamint a 2014-es Balaton Sound warm up party-n debütáló Hector Couto is, aki magával hozza back 2 back pajtását, Cuarterót is.  A sor még itt sem zárul, hiszen a fővárosi klub vendége lesz a német DJ-producer duó, az Âme is, akik detroiti techno és house elemekből táplálkozó szettel érkeznek.
Hogy ki ne fogyjunk az ütemekből, szeptembertől több év kihagyás után, kéthavonta újra indul a szerbiai születésű Robert Soko alapította, fergeteges, világzenei Balkan Beats sorozat, amelynek első felvonása szeptember 26-án lesz a kanadai Lemon Bucket Orkestrával és DJ Robert Sokóval.

Természetesen a magyar előadók is teret kapnak az Akváriumban: szeptember 12-én Deadcode & Friends buli lesz, szeptember 25-én Firkin nagykoncert, október 3-án Konyha ötödik születésnapi, október 23-án pedig egy nagyszabású Ladánybene 27 harmincadik születésnapi koncert lesz. A későbbiekben, ősszel és télen fellép még a Hiperkarma (halloweenkor), az Irie Maffia, az Intim Torna Illegál, az Ocho Macho, a Kelemen Kabátban, a Soerii & Poolek, a Fran Palermo, a Mystery Gang, a Belga, Fábián Juli, a Kaukázus, a Szabó Balázs Bandája, a Magashegyi Underground, a Brains, a Halott Pénz, a Quimby, a Vad Fruttik, 2016 első hónapjaiban pedig a Kiscsillag és a Wellhello, szóval, ahogy igérik: nem volt, nincs és nem lesz megállás.
akva3
]]>