A Contra Mundum, az All Inn Showcase és az Akkult közös együttműködésének köszönhetően az idei évben is megrendezésre kerül az Extend, melyen két kiemelt külföldi vendég (tINI & Giovannni Verrina) mellett több mint 20 hazai dj és producer tiszteletét a nagyérdemű előtt. A 24 órás maratoni esemény szeptember 26-a délutánjától 24 órán át mozgatja majd meg az egész Corvintetőt, 4 különböző stage-n. Tóth-Almási Dávid, a Contra Mundum főszervezője válaszolt kérdéseinkre: 

Ebben az évben az R33 helyett a Corvintetőn kerül megrendezésre az EXTEND. Milyen érvek szólnak a Corvintető mellett? Mi volt az oka, hogy váltottatok?
Ahogyan azt a hivatalos közleményben is indokoltuk, az R33 egy rendkívül jó helyszín, mi is imádtuk tavaly, de sajnos a hangerővel kapcsolatos szabályozások nem teszik lehetővé, hogy érdemi minőségben tudjunk ott egy újabb nagyszabású rendezvényt lebonyolítani. Tavaly rengeteg probléma volt a hangerő miatt, idén ezt ezt próbáltuk maximálisan kikerülni. Másrészt pedig a Corvintető a város szívében van, technikailag egy jóval felkészültebb klub, és a Contra Mundum rezidencia miatt már-már mondhatjuk azt, hogy abszolút hazai pálya. Mi úgy érezzük, hogy jelen helyzetben a Corvintető klasszisokkal jobb választás erre az eseményre.
Készültök valami újdonsággal, extrával erre a bulira?
Úgy gondoljuk, hogy tINI vendégszereplése már önmagában komoly extra, hiszen Budapesten először játszik klubesten, ráadásul 4 órát. De hogy technikai extrákat is említsünk; a Corvintető nagytermes hangtechnikáját lecseréljük a EXTEND idejére. Az ország egyik legdurvább VOID rendszerét kapja meg, így nem lesz probléma sem a hang minőségével, sem a mennyiségével.

Mit lehet tudni az időrendi leosztásról, mikor kerül ki a hivatalos timeline?
Néhány apróság még egyeztetés alatt van, a végleges időrendet a rendezvény hetén fogjuk kirakni.
Rendszeresen megrendezett afterparti sorozatotok az Afterhours, melynek állandó helyszíne a Corvintetõ. Meséljetek erről egy kicsit!
A fővárosban a péntekek és szombatok telítve vannak jobbnál-jobb rendezvényekkel, azonban mi úgy érezzük, hogy afterpartikban komoly hiány van, ezt a rést igyekszünk az Afterhours-okkal befoltozni. Mi a techno/house műfajban kínálunk egy családias alternatívát, esetenként egy-egy külföldi előadóval, de alapvetően szinte csak hazai DJ-kre koncentrálva. Rengeteg tehetséges magyar DJ van itthon, a Contra Mundum / Akkult partik rezidensei is egy elég széles társaságot fednek le. Az Afterhours a legjobb alkalom, hogy őket „összeeresszük”. Afféle vasárnapi buborék, ahová vagy egy partiból érkezel vagy ébredés után nézel fel hozzánk. Van egy állandó mag akik feljár hozzánk minden alkalommal, de egyre több új arccal találkozunk, és a nyári szezonban sok külföldi is megfordul nálunk.
Mik a tervek az őszi/téli szezonra?
Az EXTEND után végleg beköszönt a klubszezon, továbbra is mennek majd az Afterhours-ok, és készülünk egy újabb „Around The Clock”-ra, ami a Contra Mundum saját rendezésű , szintén 24 órás eseménye. Továbbá van néhány tervünk a dolgos hétköznapokra is, de ezek még egyeztetés alatt állnak. Mindemellett pedig megjelent az első Akkult kiadvány ami körül sok a teendő, hiszen a tervek szerint még idén érkezik a második lemez is.
Az Akkult a Contra Mundum saját címkéje. Hogyan jött az ötlet, mi az alap koncepció és milyenek a visszajelzések az első Andras Toth lemezzel kapcsolatban?
Maga a Contra Mundum brand már érezhetően elég erős volt ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni és már meglévő illetve új hazai nevekkel nekikezdjünk saját lemezeket gyártani. Számunkra nagyon fontos a hazai szcéna. Azért dolgozunk, hogy minél több új arcot tudjunk szerepeltetni és minél inkább visszaszoktassuk a közönséget arra, hogy ne csak a külföldi előadók motiválják a klubbereket egy jó partira, hiszen sok esetben egy magyar név sokkal többet tud letenni az asztalra mint egy túlfizetett külföldi, akinek fogalma sincs a hazai közönségről és annak az igényeiről. Az Akkult azért született meg, hogy ezt a vibe-ot és a tehetséges előadókat a kiadványokon keresztül külföldön is promotálni tudjuk, és be tudjon indulni egyfajta egészséges vérkeringés a környező országok és Budapest között, és a hazai DJ-k egyre több hazai lemezt is vehessenek.
Az első kiadvány nagyon jól teljesít. Betudható ez javarészt annak, hogy az Andris (Andras Toth) egy nemzetközileg is elismert név, viszont itthon szintén alig akad olyan aki ne hallotta volna őt játszani. Így nagy érdeklődés veszi körül a lemezt, mellesleg mi is nagyon elégedettek vagyunk vele. Abszolút klisémentes, változatos anyag. Pontosan úgy sikerült, ahogy azt már korábban elterveztük.
Esemény: https://www.facebook.com/events/471808026323489/
]]>