“Egy nagyon szegény faluban nőttem fel Thaiföld keleti részén. Minden reggel kilométereket kellett gyalogolnom a tóhoz, hogy vizet hozzak a családnak. A szüleim még ma is vezetékes víz nélkül élnek. Volt egy kis rádiónk a házban, hosszú utat kellett megtennem a telefonfülkéig, hogy kérjek egy számot, de általában mire hazaértem, már lejátszották. Most pedig nézd meg, milyen csodálatos az életem: a világ minden táján fesztiválok nagyszínpadán zenélek, olyan ez, mint egy tündérmese.
Miután elhagytam a falum földműveléssel foglalkozó kis közösségét, Kora városába mentem szerencsét próbálni. Különböző munkákat vállaltam, például dolgoztam egy internet kávézóban. Egy modellszerződés hozott Európába. Eljutottam egy sötét, fülledt technoklubba Berlinben és hirtelen megtaláltam életem értelmét. Berlin megértette velem a zenét” – nevet Nakadia, ahogy felkészül a szettjére az Ushuaia-ban. „ Megmutatta a pozitív oldalát, emellett olyan területeket is bemutatott, amit nem akartam felfedezni.”
Több mint 60 országban lépett fel eddig, idén a Get Physical-nál jelent meg EP-je, 2016-ra pedig már 30 fesztivál kérte fel zenélni. Elég jól alakul az élete ennek a pöttöm energiabombának. Egész Ibizán imádják. Játszott a DC10-ben és a Sankeys-ben, rezidens az ANTS bulijain az Ushuaia-ban. Egy szerencsés véletlennek köszönhetően. „ Óh igen, ez 2013 nyarán történt. Egy barátom megpróbált ingyen bevinni. Épp a hátsó ajtónál voltunk, mikor arra járt a klub egyik fejese. Mire a cimborám így szólt: „Ő a barátom, Nakadia Thaiföldről. Múlt éjjel zenélt a Sankeys-ban. Bejöhet?. Mire a menedszer viszafordult. “Micsoda?? Te vagy az a lány, aki a Sankeysban játszott múlt éjjel?? Istenem” Azon nyomban kézen fogott, és egyenesen Yann irodájába rohant velem. „ Ő az a lány, akiről beszéltem neked” – kiabálta. „Ő a tegnapi DJ” Ennyi elég is volt. Ott helyben megkértek, hogy csatlakozzak az ANTS-hez. Mennyire durva, nem?”
Nakadia családjának sokáig fogalma sem volt arról, hogy mit csinál a kicsi lányuk a nagyvilágban. Nem tudtak arról, hogy millióknak zenélt a Loveparade-n Németországban, nem tudták azt sem, hogy zenélt a világhírű D Edge-ben Brazíliában, nem tudták, hogy vasárnap délutánonként 8000 ember előtt játszott Ibizán. Mit gondolsz, mint szóltak volna az új életedhez, ami az ő puszta létüktől is fényév távolságban van? „ Évekig nem tudták, mit csinálok, és nagyon aggódtak. Hogy őszinte legyek, úgy gondolom, azt szerették volna, ha egy helyi boltban dolgozom, és így közel lehetek hozzájuk.” Idén küldött az édesanyjának egy első osztályú repülőjegyet, hogy jöjjön el, és nézze meg, hogy mit csinál a kislánya. „ Ez egy nagy pillanat volt számomra, elvittem a turnéra, és végre látta, hogy miről szól az életem.”
Kérdeztem, hogy milyen az otthoni klubélet, nem igazán hallott róla senki semmit, kivéve a teliholdas trance bulikat. „ Az utóbbi 12 hónapban minden nagyon gyorsan fejlődött Thaiföldön. Az ország megőrül a nagy EDM fesztiválokért, és a DJ-kért, emellett az underground szcénában is nagy előrelépés tapasztalható. Új klubok nyíltak, mint a Life in Bangkok, és folyamatosan nagyszerű művészek lépnek fel, a szcéna növekszik, és alig várom a januárt, mikor elkezdhetek nagyszabású eseményeket hozni az országba”. Nakadia megtette az első lépéseket a promoterség felé, és meggyőzte Sven Vath-t, hogy jöjjön, és játsszon Koh Samui-ban a buliján. „ szenzációs volt. Ez volt az első bulim, így nagyon sokat tanultam belőle, de a hangulat hihetetlen volt. Sven Vath egy trópusi tengerparton, miközben 2000 ember táncol a homokban? Egyszerűen csodálatos volt!”
Nehéz elképzelni, hogy egy fiatal lány, aki oly sok kockázatot vállalt az életében, valójában ijesztőnek találta Ibizát, mikor először ott járt tíz évvel ezelőtt. „Egyszerűen csak nem tudtam, mire számítsak. Még nagyon fiatal és tapasztalatlan voltam, mindent sokkolónak találtam. Úgy tűnt, mintha a teljes DJ-szakma itt lenne, és bár tudtam, hogy én is szeretnék ennek a része lenni, azt is tudtam, hogy nem állok készen. Ibiza vagy megerősít, vagy megtör, és túl hamar belevágni ebbe az őrületbe a véget jelentette volna számomra, mielőtt bármi még egyáltalán elkezdődött volna. Nagyon hálás vagyok, hogy leléptem, szereztem némi tapasztalatot, és visszatértem, tudva, hogy igazságot szolgáltathatok magamnak.
„A bátyám tudta, hogy mennyire szeretem a zenét, látta, hogy mennyire sok időt töltök a konyhában a kis rádió mellett ülve énekelgetve, félretette az egész fizetését a tudtom nélkül és vett nekem egy hordozható magnót. Így minden este kimehettem, és zenéltem a teljes szomszédságnak, és mindannyian a csillagos ég alatt táncoltunk. És így kezdődött az én tündérmesém.”
Forrás: http://ibiza-style.com/en/nakadia/
]]>