30 új művésszel bővült a Sónar Fesztivál fellépőlistája, köztük például olyan személyiségek mint Santigold, a karizmatikus amerikai énekes, producer, aki bemutatja ragyogó új albumát a „99c-t” méghozzá duplázva, 17-én a Sonar by Day-en, majd 18-án a Sonar by Night-on; az egyre jelentősebb kanadai dj/producer A-Trak, aki visszatér a gyökereihez és mint dj egyedülálló hipp hopp és scratch produkcióval áll színpadra a Sonar by Night-on; Richie Hawtin pedig legújabb showműsorával debütál, ezzel megerősítve a zene, művészetek, és a technológia iránti elkötelezettségét.
Sónar by Night: A nemzetközi összejövetelek epicentruma
Ebben az évben a Sónar fesztivál új partnerekre talált a nemzetközi tekintélyes online magazin a Resident Advisor valamint a Manchesteri platform a The Warehouse Project égisze alatt, akik a SonarLab stage-re hozzák el saját szervezésű programjukat, speciálisan fókuszálva a klub zenékre.
Péntek este a Resident Advisoré a megtisztelő főszerep. Művészlistájukon minden szempontból hűek a Sónar színes szellemiségéhez: az estét színesíti például az atombomba techno duo a DVS1 & Rødhåd páros; a legendás house mester Kerri Chandler; az első hivatalos b2b produkció a két este legnagyobb durranása Ben UFO és Helena Hauff; egy elképesztő live show a japán Soichi Terada és Hot Shotz előadásában; új projekttel jelentkezik a híres Powell és Lorenzo Senni; a holland Intergalactic Gary, valamint Galliciából Noaipre.
Szombaton a The Warehouse Project mutatja be napjaink legjobb brit klubhangzását, olyan performaszokkal mint az új brit bajnok Stormzy; az UK garage legendás alakja DJ EZ; a fiatal pop és garage producer Mura Masa; a fáradhatatlan house duo Bicep; és olyan dj partnerek mint Melé & Monki, valamint Krysko & Greg Lord. A line up-ot és persze az estét is a berlini techno fenomén Ben Klock zárja.
A Sónar by Night továbbá olyan lenyűgöző világklasszis dj producereket sorakoztat fel, mint a kanadai Kaytranada; a zseniális olasz techno duo a Mind Against; olyan kultikus alakok mint Kölsch; vagy a libériai féltek legfontosabb képviselői Paco Osuna és Angel Molina.
Sónar by Day
A Sónar by Day még 10 különböző kultúrájú és stílusú művésszel egészíti ki a már meglévő line up-ját. Ez lesz az első alkalom, hogy klasszikus zenei élményekkel gazdagítja a fesztivál a repertoárját, mégpedig a londoni James Rhodes, aki elismert zongorista és szerző; az előadók listáját szinesíti a ghánai zenész Ata Kak, aki júniusban debütál Európában vibráló afrikai ütemekkel keveri a hipp hopp izgalmas áramlását.
Érkezik a fiatal és tehetséges Yung Lean, aki az egyik legizgalmasabb képviselője az európai szcénának, nemrég megjelent új albumával érkezik; a rendkívüli minimalista trio a Dawn Of Midi, akik két koncertet is adnak, az elsőnk 16-án a L’Auditori ad helyet, majd következő nap a Sónar by Day programja alatt. Ecuadorian Nicola Cruz az andok zenéit adja elő elektronikus textúrák alatt; a brit hip hopp vokálos és youtube tehetség Lady Leshurr; a PC Music sztár Danny L. Harle; valamint a jazz-funk quartett a BadBadNotGood.
Külön említést kell tenni Gazelle Twin “Kingdom Come” show-járól, ahol a provokatív brit művész összeolvasztja a film, színház, technológia művészetét a hangokkal egy színpadon.
Az újabb fellépők listája:
Richie Hawtin
Santigold
A-Trak
Yung Lean
Kaytranada
Ata Kak
James Rhodes
Dawn Of Midi
Danny L. Harle
Paco Osuna
Lady Leshurr
Angel Molina
Mind Against
Kölsch
Gazelle Twin: Kingdom come
Nicola Cruz
BadBadNotGood
Resident Advisor
DVS1 & Rødhåd
Kerri Chandler
Ben UFO b2b Helena Hauff
Hot Shotz (Powell + Lorenzo Senni)
Soichi Terada
Intergalactic Gary
Noaipre
The Warehouse Project
Ben Klock
Stormzy
Bicep
DJ EZ
Mura Masa
Mele & Monki’s nrg flash
Krysko & Greg Lord

Sónar Barcelona 2016 – New Additions from Sónar on Vimeo.

]]>