Imáink meghallgatást, 10 év után végre viszont láthatjuk Dave Clarke-ot az Exit Dance Arena-ban. Számunkra is nagy meglepetés, hogy az idei Exit Festival utolsó napjára visszatér a két techno legenda, Marco Carola és Dave Clarke, valamint érkezik Nina Kraviz.

MARCO CAROLA 5 évvel ezelőtt kápráztatta el a tömeget az Arena-ban , még a MusicOn divathullám előtti korszakban. Azóta a világ egyik legfelkapottabb és legjobban kereső underground előadójává vált. Egy ideje már mi is azon töprengtünk, hogy vajon melyik hozzánk közeli nagyfesztivál fogja leszervezni ezek után. Jobbat nem is kívánhattunk volna, mint hogy a Dance Arena-ban láthassuk viszont az olasz techno-ikont.
Ami viszont a legnagyobb örömhír számunkra, az bizony a hamisíthatatlan „Techno Báró”, maga DAVE CLARKE. Az öreg pontosan 10 évvel ezelőtt szedte szét a Dance Arena-t, legendás reggeli szettjét azóta is újra meg újra felemlegeti a szcéna. Hogy miért? Szerintem nagyon sokan tudják már erre a választ, de azért a fiatal generációnak is meg kell mutatni az ilyen legendás pillanatokat, melyet 2006-ban még a helyi közszolgálati Tv is leközölt. Ha még nem hallottatok a híres, nevezetes kezdésről, akkor azonnal csekkoljátok:

Bizony, ki más lehetne ekkora őrült, mint maga Dave Clarke, aki a Star Wars zenéjével kezdi reggeli szettjét az Arena-ba. Ráadásul elég hamar átmegy olyan masszív darálásba, amilyet azóta se hallottunk a péterváradi várárokban. Ez a Star Wars intro óriási nyomot hagyott a fesztivál történelmében és szerintem nagyon sokan várták már, hogy viszont láthassák itt az öreget. Rendszeres Exit látogató csapatunkkal szintén minden évben elmondtuk, hogy bárcsak végre lenne egy jó Dave Clarke. Hát most itt van. Kihagyhatatlan ajánlat, bár kíváncsian várjuk, hogy képes lesz-e überelni 10 évvel ezelőtti fellépését. És miért ne lenne képes rá, hiszen ő Dave Clarke.
Még egy kis érdekesség, hogy Dave április 16-án jelenteti meg saját remixeiből álló kislemezét, mely a „Charcoal Eyes: A Selection Of Remixes From Amsterdam” címet viseli. Egyedi stílusában sok zene nem állná meg önmagában a helyét, ezért nagyon sok remixet készít az öreg, melyek egy részét most Vinyl, CD és digitális formában is kiadja.

Nina Kraviz Szibériában született és nőtt fel, Irkutszk városában. A moszkvai Propaganda Club rezidenseként kezdte. A detroiti techno és chicago house megszállottja volt. Fogorvosnak tanult, majd 2006-ban elvégezte a Red Bull Music Academy-t Melbourne-ben, Radioslave mentorálása mellett.  Első saját EP-je (Pain In The Ass, 2009), valamint nagylemeze (Nina Kraviz, 2012) is az angol zenész saját kiadójának gondozásában jelent meg. Legnagyobb sikerét a 2011-es „Ghetto Kraviz” című zene hozta. Ebben az évtizedben már sorra járja a legnagyobb klubok és fesztiválok színpadjait. Sokszor fellépett már hazánkban is, most Újvidéken a sor!
Tehát ne felejtsétek, július 10-én, vasárnap ismét óriási ikonok legendás szettjeire számíthatunk az Exit Festival Dance Arena-jában. A fesztivál július 7-10-ig tart. Ha az egészet végig nem tudjátok bevállalni, akkor mi ezt a napot ajánljuk mindenkinek!
Info: http://www.exitfest.org/sr
Jegyértékesités: http://meex.hu/jegyek/exit/
Earl bird fesztivál bérlet: 62 €
Napi jegyek hamarosan
]]>