Az elmúlt években sorra nyíltak a belvárosi házak pincéiben a különböző szabadulószobák, a tucatnyi játéktérrel pedig Budapest igazi nagyhatalommá vált – hogyan lehet mégis újat alkotni ezen a területen? Mennyiségi helyett minőségi újításokkal és exkluzivitással, összegezte az ország első luxus szabadulószobája, a Scavenger Hunt Budapest megnyitóján Purak Zoltán, a Scavenger Hunt Franchise alapítója.
Mi, magyarok, imádunk menekülni, és bármikor szívesen bezáratjuk magunkat egy trükkös szobába, ahonnan kizárólag csapatmunkával és logikával lehet kijutni – legalábbis erre utal, hogy csak a fővárosban tucatnyi szabadulószoba nyílt az utóbbi években. Pedig egy-egy játék olyan rejtett énünket is előhozhatja, amire nem is gondolnánk.
„Mindannyian szeretjük azt hinni, hogy hősök vagyunk, éles helyzetben azonban kétféleképpen reagálunk: van, akit a megszokott teljesítőképességének a sokszorosára doppingol egy szabadulójáték, és van, aki dezorientálttá, frusztrálttá válik ilyen helyzetben. Terápiás célzattal is szívesen ajánlom az ehhez hasonló játékokat: kitűnően meg lehet ismerni önmagunkat, és biztonságos keretek között feszegetni a határainkat.” – fejtette ki Dr. Hevesi Kriszta, pszichológus a Scavenger Hunt Budapest megnyitóján. „A jó csapatszellem sokat lendít a játékon, de kiderülhet az is, hogy valójában ki, milyen kapcsolatban áll egymással a társaságon belül. Az edzők által előre kidolgozott stratégia is gyakran azért dől romba a pályán, mert váratlan helyzetben a játékos nem biztos, hogy annak passzol, akinek kellene, hanem annak, akiben a legjobban bízik.” – tette hozzá.
_DS_0317
Halálos vírusok, Mozart titkai és ókori kincsvadászat
A főváros legújabb szabadulószobája három exkluzív játéktérből áll: az orvosi laboratóriumot, az egyiptomi és a Mozart-korabeli termet mind autentikus, egyedi bútorokkal és kiegészítőkkel rendezték be, profi díszlettetvezők segítségével és közreműködésével. „A korhű miliő persze nem elegendő, az alapos játéktervezés a kulcs ahhoz, hogy a látogatók ne csak kipipálják, hogy itt voltak, hanem valódi, emlékezetes élményt kapjanak. A szabadulószobák legtöbbször dohos pincéket és avítt, piszkos bútorokat jelentenek, a Scavenger Hunt Budapest viszont egy második generációs játék, ahol ötvöztük a korábbi tapasztalatokat és a kifinomult minőséget. Nem csak egy izgalmas játéktér, sokkal inkább egy luxus vidámpark.” – foglalta össze az újdonságokat Purak Zoltán, a Scavenger Hunt Franchise alapítója.
A megnyitó alkalmából Kiss Ramóna, színésznő és Danny Blue, mentalista is kipróbálta a játékot, és mindketten elégedettek voltak az élménnyel. „Időnyomás alatt együtt, jól teljesíteni nem könnyű, de rég éreztem magam ennyire elvarázsolva, mint az egyiptomi teremben. Órákig tudtam volna nézegetni minden egyes ládikát, és kutatni bennük. A többiek ezt nem biztos, hogy annyira díjazták.” – mesélte Ramóna.
„Gyerekkoromban sokszor ellógtam a sulit, hogy a nagypapámmal legyek, és különböző logikai játékokat játsszunk együtt. Egy kicsit most azt éreztem, mintha megint gyerek lehettem volna. Vagy 007-es ügynök.” – mesélte Danny Blue. „Mentalistaként azt gondoltam, hogy könnyű dolgom lesz, de bevallom őszintén, voltak olyan trükkök és logikai feladványok, amik annyira tetszettek, hogy akár a saját műsoromba is belecsempészem majd őket.”
Az április 14-től nyitva tartó budapesti helyszín mellett Máltán és Salzburgban is bárki kipróbálhatja a magyar alapítású Scavenger Hunt Franchise hálózat szabadulószobáit.
További információ: www.scavengerescape.com
_MG_0088]]>