A Budapesti Tavaszi Fesztivál számunkra legérdekesebb eseménye egyértelműen Jeff Mills  szimfonikus zenekaros fellépése volt a Millenárison. A montpellier-i koncert felvételeit sokszor végigpörgettük már youtube-on és soha nem gondoltuk volna, hogy egyszer itthon is élőben átélhetjük az élményt. A péntek este maga volt a csoda! Nehéz megfogalmazni mit is érzünk. Úgyhogy át is adnánk a szót:

Magasztos pillanat, amikor egy ötlet szárba szökken és mozgásba lendül. Jeff Mills, detroiti DJ és producer a 80-as években fogott bele elképzelései megvalósításához. A ‘The Wizard’ (A Varázsló) álnév alatt is ismert művész bejárta és elkápráztatta a világot egyedi műsorával, s mindig is törekedett határai tágítására, kereste az új utakat. Ennek ékes példája volt a Budapesten, az Óbudai Danubia Zenekarral előadott közös produkciója. Christophe Mangou vezényelt, Jeff Mills felelt az elektronikai varázslatért, míg a szimfónikusok egy különleges zenei pluszt adtak hozzá az estéhez. Az amerikai előadó szakmai alázata, emberi hozzáállása, mérhetetlen tudatossága rendkívüli világok fele kalauzolta a hallgatóságot. Lelkesedést, ösztönzést és hitet adott mindenkinek, hogy érdemes elgondolásainkba energiát fektetni, kísérletezni önmagunkkal, bízni képességeinkben.

„Ahogy emberként fejlődünk és éretté válunk, úgy fejlődik bennünk az igény az időben és térben betöltött helyünk megértésére. Az olyan kérdések, minthogy lehetek-e több annál, ami eredendően vagyok; láthatok és megérthetek-e dolgokat, melyek megértésére vágyom, éppúgy részünket képezi majd, mint az előre tervezett életciklusok…A zene egy történet elbeszélésének módja. Vannak sztorik, amiket megértünk; vannak, amiket nem. Néhányat nem egészen értünk és csak később áll össze a kép.” /Jeff Mills/ (soundhead.hu) & (Önbizalom-szakkör)

 

Élmény volt olvasni a hozzászólásokat az esemény falán:
Ezek utan rossz volt visszazuhanni a valosagba. Progresszív, eloremutato, csodalatos eloadas! Jo hangzas, szep osszhang. Formaba volt a zenekar es Jeff is. Helyszín is jo. Sör is hideg. Tobb ilyet Budapestre! 🙂
Kellemesen szerkesztett előadás beszédekkel, megemlékezéssel, visszajövetellel, újra odapakolással. Nagyszerű, modern hangverseny. Megkaptam, amiért jöttem, még többet is!
THANK YOU, SIR!
Hihetetlen szuper volt, még most is libabőrös vagyok! Köszönöm az élményt! 🙂 Thank you so much, it was amazing!
Ez maga volt a csoda! Gyönyörű előadás és élménnyel gazdagodtam, köszönöm a szervezőknek és a zenekarnak!
Képek: Selected Sounds
]]>