Legújabb podcast-ünk elkészítéséhez egy friss, feltörekvőben lévő előadót kértünk fel, ADAM BLEAKBASS azaz Pusztai Ádám személyében. Ádám a legnagyobb komolysággal hirdeti és népszerűsíti a valódi underground techno-t. Rövid időn belül elért sikereit nem csak a kemény munkának köszönheti, hanem mert megtörhetetlen lelkesedésével és közvetlenségével a szcéna több rétegében vált közkedvelt személlyé. Ahhoz, hogy jobban megismerjétek és megértsétek, érdemes elolvasni a vele készített rövid interjúnkat is.
Mikor kezdtél zenéléssel foglalkozni és honnan jött az ötlet?
Konkrétan zenéléssel 3-4 éve kezdtem el kacérkodni. A baráti társaságban tevékenykedő djk hatására kezdett el érdekelni a “másik” oldal. Rájöttem a techno zenében való elmélyülés közben, hogy ez az az eszköz/kommunikációs csatorna, amivel el tudok jutni emberekhez, illetve adni tudok nekik. Ez a felismerés és a techno iránti szeretet és tisztelet vezetett oda, hogy elkezdjek komolyan a zenéléssel foglalkozni.
Milyen jellemzőkkel tudnád leírni a Te zenei sajátosságaid?
A zenei stílusom, illetve amit minden erőmmel képviselek az a techno kemény, sötét, monoton, indusztriális vonala. A lassan építkező, dinamikus, minimalista rendszerre épülő sötét zenéket keresem. Szépen kialakult a fő csapásirány és bizonyos kis amplitúdóval ezen az úton haladok előre a műfajon belül. Elég kocka vagyok a zenében. Csak techno és abból is csak pár szegmens. A mindent elsöprő bassline-okra építkezek és legtöbbször igyekszem egyre erősödő nyomást gyakorolni a hallgatóságra.
Van olyan ikon számodra, aki befolyásolt téged, hogy milyen irányba indulj zeneileg?
Speedy J. az abszolút favorit. Ő az, aki a zenei szerkezeteivel és szett építésével mindig lenyűgöz és “megdolgoztat” zseniális művész. Komplex, letaglózó és uralja a világot, amiben az őt hallgató emberek belekerülnek.
Egyre több podcast-re kérnek fel vagy rádióban játszol. Hogy látod, ezek mennyire visznek előrébb a pályafutásodban?
Podcastek, illetve a radio/video setek voltak az első lépés. Nagyon büszke vagyok rá, hogy az első fellépésem után a stílusom és az általam képviselt zene miatt sorra kaptam a lehetőségeket neves műsorokba (Prime.FM, Dr. Zoidberg rendel, Minimal Art Family, Mixing.DJ, techno rádióműsorok, podcast sorozatok, guest mixek). Ezen az úton indultam el és mindig hálás leszek e lehetőségeknek, az ezeket biztosító embereknek, mert mindezeknek köszönhetően egy év alatt nagyon sok helyre/sok emberhez eljuthatott a zeném.
Viszonylag rövid időn belül eljutottál oda, hogy már saját ested volt az R33-ban. Milyen utat jártál be idáig?
Azzal kezdeném, hogy először konkrétan, élesben, fizetős klubesten a MUTE biztosított nekem lehetőséget. Ezen a sorozaton többször is felléptem. Ezután kezdtem meg az együttműködést az R33-mal. Havi akár több alkalommal kifejezetten techno koncepcióval jelentkező klubestek keretében. Ezt követte az Adam BleakBass & Friends main stage-es, teljesen saját programos/szervezésű klubest a Minimal Art Family csapatával karöltve. Az együttműködés olyan sikeres, hogy azóta csatlakoztam a MAF csapatához. Óriási érzés, hogy végre pontosan azt csinálom, amit már tizenX éve éreztem magamban, hogy csinálni szeretném. Szépen fejlődik a dolog. A nyár folyamán volt az első open air/main stage-es (7vége az ég alatt) fesztivál és nagy külföldi fellépős (Angy Kore) klubest is ahol zenéltem. Gyorsan történnek a dolgok mostanság, a legnagyobb örömömre. Indult egy teljesen saját műsorom az Art Style: Techno-n ami havi rendszerességgel jelentkezik Technoid Picnic néven, ahol a koncepció szerint minden hónapban egy külföldi húzó név zenél két magyar élvonalas és egy-két feltörekvő tehetség mellett. A legfrissebb infó pedig, hogy a holnapi Scooter-koncert kapcsán felkértek a Koncertblog Session podcast-sorozat következő darabjának elkészítésére. Óriási megtiszteltetés számomra, hogy gyerekkorom epikus hőseinek, számomra legfontosabb zenéiből elkészíthettem ezt a podcastet.
Mik a rövidtávú terveid a zenélést illetően?
Szeretnék minél több klub dj pultjába eljutni, minél több komoly tapasztalatot szerezni, tanulni. Azt csinálom, amit szeretek és élvezem, ahogy működik a dolog. Egyéni és csapat szinten, klubest sorozatban gondolkozom. Bízom benne, hogy egyre szélesedik a paletta, további lehetőségekhez jutok, amikkel élni is fogok.
Köszönjük Adam BleakBass-nek a kemény techno podcast-et és az interjút is, valamint sok sikert kívánunk a továbbiakban zenei karrierjéhez.
]]>