A Sónar programja rendszeresen támogatja azokat a művészeket, akiknek alapvető célja: a tökéletes elektronika megalkotása. Ez idén sem lesz másképp, így 2016-ban is bemutatásra kerülnek olyan művészek és projektek, melyek határozott irányt vesznek az archetikus poptól egészen a legmodernebb elektronikus hangzások és produkciók felé.
Csatlakozás Németország és Ausztrália között
Az egyik legtehetségesebb ausztráliai művész Harley Edward Streten, ismertebb nevén Flume. A fiatal producer második albuma a „Skin” hamarosan megjelenik Sydneyben. Az album hibátlanul illeszkedik a modern ritmusok, a tökéletes dallamok, és az ellenállhatatlan vokális hangok ötvözetébe, melyek meghatározzák zeneiségét. Olyan kollaboránsokkal dolgozott együtt az új megjelenésen mint Raekwon, AlunaGeorge, Beck és Little Dragon.

Egy másik ausztrál az utánozhatatlan, karizmatikus sztár Ry Cuming összeállt a német Frank Wiedemann-al (aki az Áme duo egyik fele) hogy közösen létrehozzák a Howling projektet. Ez a szövetség egyesíti a Cuming -féle érzelmes vokált, és Wiedemann kifinomult elektronikus progressziójával.

Az érzelmek és a stílusok összefonódásában zseniális, fiatal zongorista csodagyerek David August is jelen lesz a fesztiválon, előadásában pedig klasszikus elemek, kifinomult house ütemek kollaborálnak a poppal és egy új soul vokalistával.

A klasszikustól az extrém irányába
A Bob Moses egy másik duo mely kiválóan ötvözi a pop és a kortárs elektronikát. Ezek a kanadai művészek tökéletes példát nyújtanak arra, hogyan férnek meg egymás mellett a klasszikus szerkezetek (a vokál, harmóniák, és kórusok által alkotott tökéletes házasság) az új digitális gyártási folyamatokkal, miközben alakot adnak egy nagyon kifinomult hangzásnak, nem másképpen mint honfitársuk Junior Boys.

A kísérleti végénél megfogva a lasszót, fellép még két angliai művész, méghozzá Londonból a Mura Masa akik a jövő útkereszteződésében állnak egy emelkedőn a future beats, lassú ritmusú bass house és az r&b jegyeiből táplálkozva.

Ugyanakkor jelen lesz a brit Danny L. Harle, aki egyedi futurisztukus hangzásával a másik oldalról közelíti meg a happy hardcore, eurobeat, j-pop és a szinti hullámokat.

A latin megközelítés
Három további művész is bizonyítja majd a fesztiválon, hogy a klasszikus pop létezhet tökéletes elektronikus környezetben. A soul és a funk madridi művésze John Grvy összpontosít az egyik este az érzéki és r&b hangokra; amíg a barcelonai Awwz az illékony house, csillogó ütemek, vokálok, és váltakozó tempójú zenéivel nyűgözi le a közönséget, addig Argentínából Paula Soledad Garcia egy alternatív megközelítést helyez előtérbe, méghozzá Sobrenadar projekt néven.Óriások nyomdokain
Akad egy igazán különleges név a Sónar 2016-os programjában mely rendkívüli módon képviseli az elektronikus pop mivoltát, ez a New Order. Az egyik legnagyobb határú zenekar az UK zene történelemben. Úttörő szerepet játszottak a szintetizátorok és dobgépek használatát illetően, a pop zenét összefüggéseiben látva szilárd alapokat teremtett az elektronikus tánczene kialakulásának. A koncerten hallható lesz a múlt évben kiadott „Music Complete”, de olyan klasszikusokról is felcsendülnek majd dalok mint a “Blue Monday”, “Temptation” és a “Bizarre Love Triangle” aSonarClub stage-en.

További infók/jegy vásárlás: https://sonar.es/]]>