Ha mindig is érdekelt az elektronikus zenekészítés, esetleg mar vannak kész zenéid, de nem tudod, hogyan tovább, akkor biztos lehetsz abban, hogy a CV FEST-en rengeteg elméleti és gyakorlati kérdésedre megtalálod majd a választ.
Ismert hazai producerekkel beszélgetünk, akik megosztják veletek jól bevált módszereiket, illetve azt is, hogy milyen új és már évek óta hozzájuk nőtt eszközöket használnak zenei projektjeik felépítéséhez. A beszélgetéseken kiderül, hogy kinek mi a kedvenc szintije, és mik a legpraktikusabb produkciós lépések. Nem lesznek ötlet híján azok sem a beszélgetéseket követően, akik live act projektekben gondolkoznak: velük szintén tapasztalt előadók osztják meg szakmai élményeiket, illetve szó esik majd sokat kiállt élőzenei eszközeikről is.
Egész napos rendezvényünkon megtalálhatók lesznek a stúdiómunkához szükséges eszközök gyártóinak hazai képviselői, akik termékbemutatóikkal részletes áttekintést nyújtanak azok lehető legjobb felhasználásaival és gyakorlati alkalmazásaikkal kapcsolatban.
A nap folyamán interaktív előadásokkal segítünk abban, hogy jobban kiismerjük magunkat a moduláris szintetizátorok rejtelmei között is. A közérthetőségre törekvő, de szakmaiságot sem nélkülöző workshopok alkalmával a moduláris szintetizátorok általános hangszeres tulajdonságai mellett különböző zenei környezethez alkalmazkodó szitnetizátor-modulokról is felvilágosítást nyújtanak.
Velünk lesz a STAMUSIC stúdió is, akik segítenek eligazodni a mixing es mastering munkafolyamatok világában. Segitségükkel megtudhatjuk, hogy ideális helyzetben meddig tart a zenei producerek munkája, illetve hol kezdődik a hangmérnöki munka. Mellettük pedig a teljesen kezdők, de akár a tapasztaltabb érdeklődők számára is az itthon már jól ismert imPro School munkatársai adnak egyszerű, de a későbbi produkciós munkáid során meghatározó és kulcsfontosságú tippeket.
Kerekasztal-beszelgetésre hívtuk a hazai fesztiválok es klubok műsorszervezőit is. Velük arról fogunk beszélgetni , hogy milyen megjelenési lehetőségei vannak a hazai elektronikus zenei projekteknek: legyen szó kisebb rendezvényekről vagy nagyobb szabadtéri fesztiválokról, biztosan használható információk birtokába fogtok jutni, ami azt is segít majd eldönteni, hogy egy zenei projektben mikortól érdemes nagyobb fellépésekben is gondolkodni..
A delutáni programokon túl minden látogató részt vesz a nyeremény-sorsolásunkon, ahol értékes ajándékokhoz juthattok támogatóink jóvoltából.
A szakmai programokat követően elektronikus zenei fellépők követik egymást. Az indusztriális zaj és komolyzenei vonalú live actektől kezdve, a könnyedebb és muzikálisabb beats hangzáson át egészen a keményebb moduláris-technoig bezárólag érdekes zenei előadásokat hallgathattok meg. Az est fő attrakciója a CV Festre egyenesen Berlinből érkező ZV_K formáció: az improvizatív és meditatív minimal technot mesteri fokon űző duó teljes modulárisszintetizátor-arzenáljával örvendezteti majd a hallgatóságot.
Fellépők:
Baráth Bálint & Nagy Ákos
Arrhythmhia
Panoramic Barrier
ZV_K (Berlin)
Banyek
Esemény: https://www.facebook.com/events/482838878592099/]]>