A Budapest Essentials a városi fesztiválok újragondolt és folyamatosan változó koncepciójával és újabb helyszínekkel jelentkezik ezen a héten a magyar fővárosban.  Feltett szándéka a szervezőknek idén is a város újabb felfedezetlen pontjainak bevonása. Ilyenek lesznek: Várkert Bazár – ahol negyven éve nem bulizott senki, Eiffel tér – a modern városi ember helyszíne, A38 Hajó – a mindig tökéletes partytat, Klauzál téri Vásárcsarnok – a nemrég felújított gyönyörű piactere, Széchenyi fürdő – a világ leghíresebb partyfürdője és a Bazilika tér – mindenek és a mindenség központja – a Budapest Essentials különleges fővárosi helyszíneket varázsol táncparketté június 2-5. között, ismét!
A Várkert Bazárban Amon Tobin, az Eiffel téren Todd Terje, az A38 Hajón DJ Koze, a Klauzál téri Vásárcsarnokban BLACK COFFEE fog majd hatalmasat zenélni. A szervezők újabb extra információkat is bejelentettek: lesz egy nagyszabású közösségi eventjük a Brain Bar Budapesttel karöltve a Bazilika téren, ami összekapcsolja az irányított szórakozási formát a kézben borosüveggel járkálók lazább körével. A Botellón egy spanyol eredetű szabad szellemű event, amit idén irányított elektronikus zenei aláfestéssel kapcsolnak össze a két fesztivál szervezői.
Közösségi eventek terén figyelemreméltó repertoárral készül a BPES csapat, hisz Budapest fővárossal együtt három olyan köztéri aktivitást is szerveznek, amik egy pontra gyűjtve gasztro, kulturális és városi témákat boncolgatnak. A #köszibudapest kampányon belül lesz gigantikus városi reggeli, fine dining vacsora, kerekasztal beszélgetés és A város mozija, egyben fesztivál lezáró eseménye is megrendezésre kerül a BVA – Budapesti Városarculati Nonprofit KFT kiemelt támogatásában a Duna parton. Az ehhez rendelt belvárosi helyszín pedig az  Okos Pont, ami 4 napig mindenki feltöltődésének központja lehet, mind szellemi, mind szó szerinti, technológiai értelemben.
Az esti koncertek mellett nappali programokat is kínál a rendezvénysorozat: extra belépő jár a karszalaghoz az Állatkertbe, számos BGYH által üzemeltetett gyógyfürdőbe, a Hop On Hop Off buszokra, de rendhagyó városi túra és ingyenes múzeumi belépési opciók is várják az érdeklődőket. A főváros legfelkapottabb éttermei, kávézói és kulturális intézményei pedig 20-50%-os kedvezményt biztosítanak a fesztiválozóknak.   
A fesztivál partnerei között olyan prémium szórakozóhelyek is szerepelnek, melyek a budapesti éjszakai élet meghatározó szereplőiként minden ízlést kielégítő zenei kínálatot nyújtanak. Az idén csatlakozott klubok a következők: Ötkert, 4BRO Downtown, BRKLYN, Ankert, Fogasház és kert, LÄRM, PRLMNT melyek mindegyike ingyenes belépést biztosít a látogatók számára.
A bejelentett fellépők és helyszínek mellett a Budapest Essentials szervezői ígérete szerint a nemzetközi sztárfellépők listája még bővülni fog – kiegészítve az extra belvárosi helyszínt természetesen, ami szintén egy még sosem használt különleges színtér lehet a bulizni vágyók számára!
A Design Terminál Pavilonja kapja idén is az információs és értékesítési központ szerepét ismét, a fesztivál hetében kezdődő helyszíni értékesítéssel egy hétig éjjel-nappal várják az érdeklődőket.
A BPES partnerei 2016-ban: Heineken Hungária Sörgyárak Zrt, Absolut – Pernod Ricard Hungary Kft, Budapest Főváros Önkormányzata, Red Bull Hungária Kft
Az elővételes jegyek 2016. Május 31-ig 9 900 forintért kaphatóak az alábbi linken: http://tixa.hu/bpes2016
Facebook: facebook.com/budapestessentials
Eventek:
https://www.facebook.com/events/1144130258955092/
https://www.facebook.com/events/1039040059499994/
https://www.facebook.com/events/814699785330293/
https://www.facebook.com/events/1693451950916385/
]]>